Fred Delfgaauw en Sjaak Bral met ‘Koffiehuis de Ooievaar’

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 14 maart is de voorstelling opnieuw te zien, maar nu in De Meerse op Locatie. Aanvang: 20.15 uur.

HOOFDDORP - ‘Koffiehuis de Ooievaar’ is een voorstelling van twee bijzondere en zeer verschillende theatermakers, Fred Delfgaauw en Sjaak Bral. Cabadrama noemen de twee makers hun voorstelling. De Volkskrant schrijft over hun samenwerking: “Delfgaauw is knap en meeslepend, Bral snel en actueel … de combinatie werkt, de uitwerking is origineel…”. ‘Koffiehuis de Ooievaar’ is vorig seizoen al te zien geweest in De Meerse.

Meesterverteller Fred Delfgaauw en cabaretier Sjaak Bral spelen in ‘Koffiehuis de Ooievaar’ twee broers. Het zijn tegenpolen: de één is een vechter en de ander een ziener, de één laat je denken, de ander lachen. Als hun vader sterft, gaan ze naar zijn koffiehuis om de erfenis op te halen, maar die blijkt niet te zijn wat ze dachten. Niets is wat het lijkt in deze magisch realistische voorstelling, waarbij twee totaal verschillende theatermakers voortdurend in elkaars vaarwater zitten. De voorstelling is vorig seizoen genomineerd voor de Toneelpublieksprijs.

Meesterverteller Fred Delfgaauw maakt al 25 jaar schitterende voorstellingen, waaronder het bejubelde ‘Mozart’, en is winnaar van de NRC Toneelpublieksprijs 2005. Hij wordt geroemd om zijn prachtige ontroerende theaterstukken, waarbij bezoekers steeds weer diep onder de indruk het theater verlaten. ”Cabaretier Sjaak Bral banjert vrolijk door de porseleinkast van de kleinkunst” (Het Parool). Zijn publiek verlaat de zaal buiten adem van het lachen. Al eerder leverden zij bijdragen aan elkaars voorstellingen. Deze samenwerking van de lach en de traan smaakte naar meer. Het resultaat is een heerlijke voorstelling mét diepgang.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie