Burgemeester wil meer ondernemers als raadslid

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SANTPOORT - Burgemeester Theo Weterings heeft ondernemers nadrukkelijk opgeroepen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Hij deed zijn oproep dinsdagmiddag tijdens het tweede burgemeestersdebat van ondernemersclub MeerBusiness in landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.

De bijeenkomst had als thema de betrokkenheid tussen het openbaar bestuur en ondernemers. Volgens burgemeester Weterings kunnen ondernemers die betrokkenheid concreet maken door actief te worden als raadslid. Hij wees erop dat veel ondernemers op dit moment al maatschappelijk actief zijn. Dat kan ook heel goed in de politiek, vond Weterings.

Theo Weterings was één van de drie burgemeesters die in een forum vragen uit de zaal mochten beantwoorden. Zijn collega’s Bernt Schneiders van Haarlem en Peter Cammaert van Velsen waren de andere twee. Met ruim honderd belangstellenden werd de bijeenkomst goed bezocht.

Ondernemer Leo Claus wilde weten waarom Haarlemmermeer zes procent toeristenbelasting berekent en Haarlem slechts één. Zoals bekend hebben hoteleigenaren in de polder er kort geleden voor gepleit om de toeristenbelasting maar helemaal af te schaffen in deze economisch barre tijden. Burgemeester Weterings antwoordde dat de gemeente graag een deel van de investeringen terug wil ontvangen die zijn gedaan om toeristen op een goede manier te kunnen ontvangen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie