Raadslid Jankie kandidaat voor Europees Parlement

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Gemeenteraadslid Niermala Jankie is kandidaat voor een zetel in het Europees Parlement. Zij staat bij de Europese verkiezingen in juni als tweede op de lijst van Solidara. De kieslijst is dinsdag tijdens een persconferentie in Nieuwspoort bekendgemaakt.

Niermala Jankie werd in 2006 voor de SP in de gemeenteraad gekozen. In 2007 zegde zij haar lidmaatschap op uit onvrede met de landelijke koers van haar partij. De Hoofddorpse ging daarna als zelfstandige fractie verder. Jankie heeft het vertrek uit de SP gemeen met het Overijsselse Statenlid Düzgün Yildirim, die in 2007 landelijk in het nieuws kwam nadat hij met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer was gekozen. De SP vroeg de zetel terug, omdat Yildirim lager op de lijst stond. Yildirim weigerde dat, stapte uit de SP en begon een nieuwe partij: Solidara.

Niermala Jankie heeft zich hierbij aangesloten. “De reden dat ik me bij Solidara heb aangesloten is, omdat ik het een goede partij vind die respect heeft voor alle mensen ongeacht hun afkomst en achtergrond. Solidara is voor balans in de samenleving, komt op voor het welzijn van mensen en wil alle randvoorwaarden zoals een menswaardig minimuminkomen, goede zorg en optimaal onderwijs voor alle mensen waarborgen. Een sociaal en rechtvaardig Europa.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie