Nuttige driepunter zonder franje van mat Pancratius

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Zege niet hoger uitgevallen door teveel zoeken naar de moeilijke oplossing “Ik vond het een moeizame wedstrijd van onze zijde,” blikte Ray Semmoh terug. “We speelden in een te laag tempo om het Voorland echt lastig te maken. Bovendien maakten we te vaak de moeilijkste keuze. Dat leverde te vaak balverlies op waarna we er weer zelf achteraan moesten. Verder moest ik vandaag streng zijn tegen twee spelers die te laat waren. We hebben in elk geval gewonnen, nu hoop ik maar dat VVIJ van De Meern heeft gewonnen. We willen toch het liefst voor het kampioenschap spelen.”

Pancratius - Voorland 2-0 (1-0)

1-0 Calvin Blankendaal, 2-0 Lenny Macknack

Gele kaarten: Elroy Harte en Edinho Lith

Orson Trustfull en Raymon Ruijter begonnen op de bank omdat zij te laat waren, Randy Sanches, Melvin Kant en Rachid El Hamdaoui ontbraken wegens blessures. Zo ontbraken er vijf potentiële basisspelers in het team van Pancratius. In de eerste minuut drong de thuisploeg al even aan maar de doelman van Voorland bleek ook in het vervolg van de wedstrijd lastig te passeren. Gelukkig voor Pancratius had Calvin Blankendaal al na een kwartier wel de juiste methode gevonden. Een moeilijke inspeelpass van Achmed Baghouz werd toch goed opgepikt door aanvoerder Bas ter Haak die Blankendaal prima aanspeelde. Na een eenvoudige controle krulde Calvin Blankendaal de bal in de linkerbovenhoek. Een technisch hoogstandje van Achmed Baghouz en Lenny Macknack leverde niets op, in de 26e minuut verscheen Danny Mol alleen voor de doelman van Voorland die zich met succes voor het schot van de middenvelder wierp. Ook na rust begon Pancratius voortvarend, Lenny Macknack stuitte op de keeper en Danny Mol raakte de paal. Een vrije trap van Jermain Gotschin werd uit de benedenhoek gedoken en een inzet van Achned Baghouz tijdens een scrimmage haalde het doel niet. Zo bleef het 1-0 en dus moest de thuisploeg alert blijven op uitvallen van Voorland. Raymon Ruijter, Wesley Zandgrond en Orson Trustfull vielen in en van deze drie had Wesley Zandgrond nog een aandeel in de beslissende treffer van Lenny Macknack in blessuretijd. Zandgrond speelde Macknack aan in de zestien en na een korte draai verdween de bal onder de doelman door. Omdat minuten daarvoor de grootste kans van Voorland, een kopbal uit een vrije trap die naast de tweede paal verdween, niets had opgeleverd, pakte Pancratius drie nuttige punten. VVIJ klopte De Meern met 3-0, zodat de wedstrijd Hoofddorp - Pancratius volgende week er een zal zijn met grote belangen.