Kagia vergeet om veel eerder het derde doelpunt te scoren

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Prima partij levert toch weer billenknijpen op na aansluiting DWO tien minuten voor tijd “Het zijn drie puntjes, meer niet,” temperde Jimmy Simons de feestvreugde. “We lopen drie puntjes in en we krijgen nog vier finales. We speelden heel goed vandaag, misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. En toch werd het nog even heel spannend. Dat is óók Kagia. We nemen veel risico en we mogen ook fouten maken. Door risico te nemen dwingen we namelijk ook iets af. En vandaag is dat gelukkig beloond.”

Kagia - DWO 3-1 (1-0)

1-0 Niels Ganzevles, 2-0 Rutger Goudriaan, 3-1 Arjan van der Lans

Gele kaart: Luke Janzen

In de eerste helft gaf Kagia zo goed als niets weg tegen het zeer behoudend spelende DWO. Zelf creëerde de thuisploeg een aantal kansen en mogelijkheden. Sander van der Burg zocht een keer de verre hoek, een voorzet van dezelfde Van der Burg na goed druk zetten van Niels Ganzevles kon niet worden verzilverd, een schotje van Kevin Robelus leverde niets op. In de 32e minuut scoorde Niels Ganzevles met een fraaie kopbal 1-0. De voorzet was van Rutger Goudriaan die nog geloofde in zijn kansen na een mislukt schot van dezelfde Niels Ganzevles. Niels van der Zwet had even daarvoor de bal op eigen helft onderschept en met een prima assist Ganzevles vrij voor de keeper gezet. De vreugde om het doelpunt in tweede instantie was er niet minder om. Mogelijkheden op 2-0 voor rust bleven zonder resultaat. Zeven minuten na rust vergrootte Kagia dan toch de marge. Een verre uittrap van Sander van der Niet werd doorgekopt door Sander van der Burg. Er werd gevlagd maar geheel terecht liet de scheidsrechter doorspelen. Niels Ganzevles bereikte Rutger Goudriaan die, zoals het een echte topscorer betaamt, liet zien ook op lelijke wijze te kunnen scoren: 2-0. Een aantal prima kansen op 3-0 en daarmee een gerust gevoel voor de supportersschare van Kagia werden gemist of op knappe wijze door de doelman van DWO onschadelijk gemaakt. Daardoor werd het vanaf de 83e minuut toch weer billen knijpen. Niels van der Zwet beging een overtreding binnen de beruchte lijnen en Sander van der Niet was kansloos op de toegekende strafschop. In de 89e minuut profiteerde Kagia van de ruimtes die het aandringende DWO bood. Arjan van der Lans bereikte Barry Touw die een voorzet op Sander van der Burg gaf die niet helemaal op maat was. Van der Burg kon er genoeg mee om toch op doel te kunnen schieten waarbij de bal tegen de arm van een verdediger kwam. Vanaf de stip besliste Arjan van der Lans de wedstrijd: 3-1. De hatelijke laatste plaats is verlaten, volgende week wacht Kagia een zespuntenpartij bij Honselersdijk.