t Zaterdagvoetbal

Hoofddorp - Kon HFC 2-3 (2-2)

1-0 Niels de Kruif, 2-2 Abdelah Ahrouch

Géén kaarten

“Jammer, maar ik kan er mee leven,” berustte Tafilj Markovic in de nederlaag. “Het was vandaag een mooie, spannende wedstrijd waarin Hoofddorp de betere ploeg was en HFC de slimmere. Al na drie minuten spelen werd Raymond Bodok na een goede combinatie in het strafschopgebied neergelegd. Niels de Kruif scoorde vanaf de stip 1-0. Het was een open wedstrijd en in de tiende minuut kon HFC na een voorzet vanaf de linkerkant gelijkmaken. In de twintigste minuut zetten wij op het verkeerde moment de verkeerde man onder druk en daar profiteerde HFC meteen van: 1-2. Na een halfuur spelen stond het alweer gelijk. Een lange aanval van ons leidde tot een goede combinatie in het strafschopgebied waarbij Vincent Koolbergen Abdelah Ahrouch in staat stelde om 2-2 te scoren. Remco Regoor was twee keer dicht bij 3-2. Na rust begonnen we goed, een schot van Niels de Kruif werd gestopt. In de 50e minuut was er een lange bal van HFC, Artin Perverian kopte de bal weg en een tegenstander controleerde de bal met zijn handen. De scheidsrechter zag het niet, liet doorspelen en die speler schoot de bal vanaf 25 meter fraai binnen. Hoofddorp speelde daarna heel dominant en in de 65e minuut werd Raymond Bodok weer neergelegd. Niels de Kruif schoot de tweede strafschop hard tegen de keeper aan. Misschien hadden we nog een of twee keer een strafschop verdiend. Maar ik moet zeggen dat we een prima scheidsrechter hadden vandaag, ik had nog geen betere gezien. Het was een ongelukkige nederlaag.”