met ‘Piano Kings’

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Louis van Dijk, Cor Bakker en Peter Beets zijn de ‘Piano Kings’. Drie virtuoze pianisten die in het theater een spannend duel aan gaan met het klavier. De drie mannen afzonderlijk bespeelden het Hoofddorpse publiek regelmatig maar in deze combinatie waren ze niet eerder te zien. Een muzikaal spektakel van verschillende generaties. ‘Piano Kings’ staat op vrijdag 1 mei in De Meerse op Locatie. Aanvang: 20.15 uur.

Louis van Dijk is een monument in de Nederlandse muziekwereld. Hij won zijn eerste grote prijs op het Jazz Concours Loosdrecht 1961, in het jaar dat Cor Bakker werd geboren. Louis van Dijk was zijn grote voorbeeld en stimuleerde Bakker van de muziek zijn vak te maken.

En nu zijn ze samen op het podium te zien. Jonkie Peter Beets wordt gezien als de meest veelbelovende pianist die in Nederland rond loopt. Hij speelde al op North Sea Jazz en ontving een Pall Mall Award. Voor hem is het een droom om met zijn collega-giganten het podium te delen.

Kaarten voor ‘Piano Kings’ zijn verkrijgbaar via de kassa van schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie