MKB-Haarlemmermeer roept op tot verlaging OZB-tarief

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer moet minimaal haar gemeentelijke belastingen op hetzelfde niveau houden en het liefst verlagen. Dat bepleit het MKB-Haarlemmermeer-Schiphol na een onderzoek naar de ontwikkeling van de Onroerende Zaakbelasting (OZB). Uit dat onderzoek onder gemeenten in Noord-Holland staat Haarlemmermeer op de vierde plaats.

“De gemeente Haarlemmermeer is hiermee de op drie na duurste gemeente in Noord-Holland”, concludeert MKB-Haarlemmermeer. “In tijde van economische teruggang moet je minimaal de tarieven handhaven en het liefst verlagen om het ondernemersklimaat zo optimaal mogelijk te houden en verder te bevorderen. Maar Haarlemmermeer presteert het echter om het OZB-tarief voor bedrijven te verhogen met maar liefst 3,24%. Veel te hoog en buiten proporties”, aldus de MKB-belangenbehartiger.

“Wij kennen de gemeente Haarlemmermeer als ambitieuze gemeente en gaan er dan ook vanuit dat de gemeente Haarlemmermeer haar ondernemers wil ontmoeten en verbinden aan en in de gemeente zoals het motto voor deze gemeente luidt. Dit laatste kan mede door je niet uit de markt te prijzen met te hoge gemeentelijke belastingen” stelt regiomanager Fabian Nagtzaam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie