Nieuwe website voor vrijwilligers(werk)

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

Belangrijkste inspiratiebron voor het opzetten van de nieuwe website is, aldus Cor Mouwen, het toewerken naar een betere maatschappij waar minder geklaagd wordt, maar juist meer gewaardeerd. “ Als je eens wist hoeveel mensen nu al iets doen voor de ander. Al die honderden vrijwilligers die nu al in Haarlemmermeer actief zijn. Allemaal mensen, ook jongeren, die belangeloos wat voor een ander doen. Ik wil dat dat veel beter bekend wordt. Dat via de website de huidige beeldvorming van ‘er gebeurt toch niets’ omgedraaid wordt ‘kijk, er gebeurt wel veel’. Met andere woorden: dat de negatieve spiraal verandert in een positief gevoel dat zich als een spreekwoordelijke olievlek verspreidt, te beginnen in Haarlemmermeer.”

HOOFDDORP - Ook na de serie van vier kenniscafés kunnen vrijwilligers met elkaar ervaringen blijven uitwisselen over (hun) vrijwilligerswerk. Cor Mouwen heeft namelijk het initiatief genomen tot het ‘bouwen’ van een geheel nieuwe website waar vrijwilligers zich bekend kunnen maken, ervaringen kunnen uitwisselen en waar vrijwilligers met elkaar in gesprek kunnen gaan over de vele facetten van (hun) vrijwilligerswerk.

“Wie zich niet goed voelt en daardoor negatief denkt, geeft een negatief signaal af. Ik wil een tegenstroom op gang brengen van positieve energie. Ik ben ervan overtuigd dat dat kan.” Die overtuiging spreekt onder meer uit de naam van de website www.u-can-do.nl en uit de inhoud ervan. Cor Mouwen: “Volgens mij zijn we toe aan een nieuwe maatschappij. Ik wil daar graag een steentje aan bijdragen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie