Ruim baan voor spelende en elkaar ontmoetende jeugd

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Jongeren die veilig buiten willen spelen, willen sporten of elkaar willen ontmoeten, moeten daar volop de gelegenheid voor krijgen. Dat stellen burgemeester en wethouders in het raadsvoorstel ‘Spelen, sporten en ontmoeten in de buitenruimte 2009 – 2013’ dat naar de gemeenteraad is gestuurd. De wethouders Michel Bezuijen van Sport en Recreatie en Jeroen Nobel van Beheer en Onderhoud hebben de plannen maandag gepresenteerd.

Om de ambities waar te maken wil het college zowel huidige speel- en ontmoetingsplekken verbeteren als nieuwe plekken creëren. Het gaat om de verbetering van ruim tweehonderd speelplekken met meer dan driehonderd nieuwe speeltoestellen en nog eens 770 informele locaties. Bovendien komen er 23 nieuwe plekken bij.

Het realiseren van voorzieningen voor de jeugd is één van de speerpunten uit het collegeprogramma. B en W hebben daarvoor gekozen, omdat in Haarlemmermeer als typische groeigemeente naar verhouding veel gezinnen met kinderen, tieners en jongeren wonen.

De raad bespreekt de plannen in mei. Het college wil voor de uitvoering in totaal drie jaar uittrekken. De jeugd kan daarbij meepraten over de inrichting van speel-, sport- en ontmoetingsplekken zodat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeftes en wensen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie