Grote Prijs Vijfhuizen hart van wielerminnend Nederland

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Met het wielerspektakel Grote Prijs Vijfhuizen is het polderdorp zondag 7 juni het kloppend hart van wielerminnend Nederland. De inschrijving voor alle categorieen is inmiddels geopend via www.gpvijfhuizen.nl.

De start van de GP5 is om 11.30 uur. Dan rijdt de jeugd in de categorieen 6 tot 8 jaar en 9 tot 12 jaar hun Rabo Dikkebandenrace. Inschrijven voor de race is gratis. Ook criteriums voor Nieuwelingen, Dames, Amateurs en Masters (KNWU-licentiehouders) staan op het programma. Evenals een tijdrit over tien kilometer voor cyclosportieven, dat zijn de niet-licentiehouders, en een ploegentijdrit. In deze tijdrit strijden teams van vijf personen tegen zichzelf en tegen het horloge. Buren, vrienden, families, feestweekteams, elke denkbare combinatie is mogelijk. Elektronische tijdwaarneming middels een chip aan de fiets zorgt ervoor dat voor elke deelnemer de exacte tijd wordt genoteerd.

Werd vorig jaar het startschot gelost door niemand minder dan wielertycoon Michael Boogert, ook dit jaar gaat de organisatie een coryfee naar Vijfhuizen halen.

Als opmaat voor het spektakel wordt zaterdag 6 juni vanaf 20 uur een Black and Whiteparty gehouden in de grote feesttent die in het dorpshart wordt geplaatst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie