Dependance H’meer Lyceum

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het H’meer Lyceum krijgt vermoedelijk een dependance in de Zuidrand te Hoofddorp, vlakbij het nog te bouwen Huis van de Sport. Dat staat in het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs, dat wethouder Arthur van Dijk van Onderwijs binnenkort naar de gemeenteraad stuurt. Het nieuwe schoolgebouw kan in de zomer van 2013 klaar zijn.

Het Haarlemmermeer Lyceum is aan de Baron de Coubertinlaan in de wijk Floriande gevestigd, maar het gebouw is te klein om alle leerlingen op te vangen. Er staan bij het hoofdgebouw zes noodlokalen en daarnaast maakt de school gebruik van twaalf schoolwoningen boven de Bredeschool aan de Deltaweg. Aangezien die laatste ruimten komend schooljaar niet meer beschikbaar zijn, is het plan om nog zes noodlokalen op het huidige schoolterrein bij te plaatsen.

Daarnaast zouden er vanaf het schooljaar 2010-2011 zeventien noodlokalen moeten komen op een terrein aan Bouwlust in Floriande. Aanvankelijk was het plan om de huidige hoofdvestiging van het Haarlemmermeer Lyceum uit te breiden, maar het college heeft nu een ander plan.

De behoefte aan schoollokalen is de laatste tien jaar explosief gestegen, zei wethouder Van Dijk vorige week in een toelichting op de plannen. Volgens hem zijn de leerlingenprognoses wel goed geweest, maar zijn er inschattingsfouten gemaakt bij het plannen van schoolgebouwen.

Eerder was al bekend dat er in Getsewoud-Noord en Getsewoud-Zuid twee nieuwe basisscholen zullen worden gebouwd om de groei van het aantal leerlingen te kunnen opvangen. Tot die zijn gebouwd, gebruiken de scholen noodlokalen. “Maar we kunnen niet noodlokaal op noodlokaal blijven zetten”, aldus Van Dijk. De huisvestingsplannen voor het onderwijs kosten 23 miljoen euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie