Buitenlands bezoek aan KSH geslaagd

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De leerlingen van vwo 4 en 5 van de Katholieke Scholengemeenschap hebben afgelopen week een drukke week gehad. In het kader van een uitwisselingsproject hadden zij Hongaarse scholieren te logeren. Met de International Student Conference van donderdag kregen zij er ook nog eens Finnen, Zweden en Esten bij.

Veel positieve reacties op uitwisselingsproject en International Student Conference

Organisator en docent Shane Brenkman kijkt met een zeer geslaagd gevoel terug op de afgelopen week. “Het is natuurlijk een riskant gebeuren om twee evenementen in één week bij elkaar te brengen. Schooltechnisch kun je gewoon niet twee keer zo’n happening hebben.” Brenkman heeft veel positieve reacties gekregen van de gastlanden, gastouders en van de leerlingen. “Ze vertelden me over het hartverscheurende afscheid zaterdag. Ze wilden bijna allemaal wel blijven. En gastouders mailden mij dat ze volgend jaar weer gastgezin willen zijn.”

Op dinsdag en woensdag vonden er excursies plaats naar onder meer Amsterdam, het Cruquius museum en een rozen/paprika-kweker. De leerlingen maakten ook een boottocht. De donderdag was gereserveerd voor de conferentie en vrijdag brachten de leerlingen een bezoek aan Den Haag en het strand in Scheveningen. In de activiteitenweek van twee weken daarvoor zijn er door de leerlingen zelf tripjes naar de steden voorbereid. Zo zijn er onder andere ‘VVV’ folders ontworpen en is de ‘toerroute’ bepaald. Ook zijn in die week de presentaties voor op de conferentie gemaakt.

Groepjes leerlingen uit Finland, Zweden, Estland, Hongarije en van de KSH hielden in het Engels presentaties over hun land. Het onderwerp van Estland was bijvoorbeeld ‘IT based Estonia’ en de Finnen hadden het over hun schoolsysteem. De KSH’ers hielden presentaties over water, energie en De Stelling van Amsterdam. Burgemeester Weterings was ook even aanwezig en sprak de scholieren hartelijk toe. Volgens Brenkman is het enige verbeterpunt dat er in het vervolg strenger op toegezien wordt dat de groepjes zich aan de acht minuten spreektijd houden. “Het duurde namelijk wel erg lang, door de zenuwen en ook doordat er van tevoren niet geoefend kon worden. Maar ik ben nogmaals heel tevreden en bedank iedereen die dit bezoek mede mogelijk heeft gemaakt.” Een dagboek met foto’s is bijgehouden op www.hoofddorpsecourant.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie