De Badkuip eigen centrum Badhoevedorpse jongeren

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens het openingsfeest zaterdagmiddag was iedereen het er unaniem over eens dat het hoog tijd was geworden dat de jeugdige dorpelingen nu een eigen en veilige plek hadden gekregen waar ze kunnen kletsen en relaxen. Een onderkomen dat voor de jongeren als een warm bad moet gaan voelen. Met die gedachte in het achterhoofd bedacht de 13-jarige Michelle Overdevest de naam De Badkuip waarmee ze niet alleen eeuwige roem verdiende maar ook nog eens vijf kaartjes voor een pretpark naar keuze, inclusief zakgeld. Michelle: “Ik wilde bad of hoeve in de naam en kwam toen op De Badkuip. Het is heel goed dat het gebouw er nu is, want voor de jeugd is er helemaal niks hier. En wat de kaartjes betreft denk ik dat het Walibi World wordt.” Vrijwilligster Stefanie sloot zich bij haar aan. Het is een geweldig gebouw op een geweldige plek. Beter had niet gekund.”

Eindelijk heeft de jeugd een veilige plek om te kletsen en te relaxen BADHOEVEDORP - Lang gewacht, niet stil gezwegen. Badhoevedorp heeft eindelijk zijn jongerencentrum gekregen.

Jeugdwethouder Arthur van Dijk, zelf Badhoevedorper, verrichtte de opening samen met Ben Ottens, directeur van welzijnsstichting MeerWaarde waar het jongerencentrum onder valt. Theo Pool, de man die vanaf het eerste uur de kar geduwd en getrokken heeft en op 6 december 2006 in een vlammend betoog de gemeenteraad een alternatief plan voorlegde nadat dezelfde raad eerder een streep door het jongerencentrum had gezet wegens te hoge kosten, straalde van oor tot oor. Met dank ook aan dorpsgenoot Richard van Laar die de basis had gelegd voor het stuk waardoor de raad in juni 2007 alsnog akkoord ging. Pool wil de vaak moeizame afgelopen periode snel vergeten. “Het gebouw staat er en dat is het belangrijkste. Nu moet het nog gaan leven. We gaan nu ook plannen bedenken om het terrein er omheen in te richten. Leuke ideeën zijn welkom.”

Na de officiële handeling volgde al snel een ander hoogtepunt: een spetterend optreden van zangeres Tessa van Tol uit Abbenes. Voor de oudere jeugd was het ‘s avonds groot feest met de locale dj’s Bas en Koen en artiesten als Lars Vegas.

Op het terrein van de voormalige waterzuiveringsinstallatie aan de Rijstvogelstraat is Badhoevedorp een prachtig jongerencentrum rijker. Het is neergezet voor maximaal vijf jaar. Bedoeling is dat de jongeren in het nieuwe dorpshuis een eigen onderkomen krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie