‘Wij willen Sportgemeente van het Jaar worden’

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer heeft er een ambitie bij: sportgemeente van het jaar worden. Dat heeft sportwethouder Michel Bezuijen laten weten tijdens de presentatie van de nieuwe Sportnota ‘Sport in een beweeglijk perspectief’. De nota gaat over de periode 2009 tot en met 2012. De presentatie maakte deel uit van een werkatelier hoe 26 formatieplaatsen ingevuld kunnen worden met combinatiefuncties voor onderwijs, sport en cultuur.

Het werkatelier werd gehouden in sportcomplex De Estafette in Nieuw-Vennep. De ongeveer zestig deelnemers hadden diverse achtergronden als lid van een schoolbestuur, schooldirecties, kinderopvangorganisaties, culturele instellingen en sportbesturen. Er waren ook vakleerkrachten aanwezig. De uitvoerders van de combinatiefuncties zijn functionarissen die zowel binnen scholen, als sportverenigingen en cultuurinstellingen diverse activiteiten kunnen verzorgen.

De invoering van 26 formatieplaatsen met combinatiefuncties, mogelijk gemaakt via een financiële impuls van de rijksoverheid, moet een soort ‘vliegwiel’ worden voor het realiseren van de ambities in de Sportnota. Deze nieuwe medewerkers gaan, aldus de wethouder, in en om rond scholen bruggen bouwen tussen onderwijs, sport, cultuur, kinderopvang en welzijn. Op wijkniveau moeten zij begeleiding geven aan jonge kinderen en jongeren. “De jeugd krijgt zo meer mogelijkheid talenten te ontwikkelen”, aldus de wethouder die het eerste exemplaar van de nota overhandigde aan André de Jeu, onder andere landelijk projectleider voor de invoering van combinatiefuncties.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie