Filmdrama over de harde feiten van de Amerikaanse immigratiedienst

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

‘The Visitor’ is op zaterdag 9 mei te zien in Het Oude Raadhuis. Aanvang: 20 uur.

HOOFDDORP - ‘The Visitor’ gaat over een vriendschap tussen een economieprofessor, Walter Vale, en twee illegale immigranten. Als een van hen wordt opgepakt door de immigratiedienst wil Walter hem proberen vrij te krijgen. Walter wordt dan geconfronteerd met de harde feiten van de Amerikaanse immigratiedienst.

Walter Vale, economieprofessor en eenzame weduwnaar, reist naar New York om een conferentie bij te wonen. Daar aangekomen treft hij in zijn appartement twee illegale immigranten aan, Tarek en Zainab.

Hoewel hij ze in eerste instantie de deur wijst, besluit hij ze bij nader inzien tijdelijk onderdak te bieden.

Al snel wordt duidelijk dat de drie compleet andere levens hebben, maar toch delen ze dezelfde passie en dat is muziek.

Geheel onverwachts krijgt Walter weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met het stel sluit.

Het noodlot slaat echter toe wanneer Tarek door de politie tijdens een controle aangehouden wordt. Tarek belandt, wegens zijn illegale status, in detentie en de enige persoon die hem kan opzoeken is Walter. Walter is vastberaden om Tarek vrij te krijgen, een gevoel dat versterkt wordt als Tarek’s moeder Mouna in New York verschijnt om haar zoon te zoeken.

Terwijl de vier personen de harde feiten van de Amerikaanse immigratiedienst te verwerken krijgen, worden hun individuele levens, maar vooral hun gedeelde menselijkheid getoond.

‘The Visitor’, bekroond op diverse internationale festivals, is een warm en humoristisch drama van regisseur en scenarioschrijver Thomas McCarthy (The Station Agent).

In de hoofdrollen spelen Richard Jenkins (Six Feet Under), Hiam Abbass (Munich), Haaz Sleiman (American Dreamz) en Danai Gurira (Ghost Town).

Richard Jenkins was genomineerd voor een Oscar voor beste acteur voor zijn rol in ‘The Visitor’.

Voor meer informatie www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie