Plan voor autodelen maakt kans in Haarlemmermeer

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De kans dat er in Haarlemmermeer een vorm van autodelen wordt ingevoerd, is groot. Dat bleek vorige week tijdens de raadsvergadering. Wethouder Herman Tuning van Verkeer en Vervoer én van Milieu antwoordde op mondelinge vragen uit de raad dat autodelen heel goed een onderdeel kan worden van het nieuwe mobiliteitsbeleid waaraan hij op dit moment werkt.

Bij autodelen kunnen mensen op afroep over een auto beschikken. Ze hebben dan geen eigen wagen voor de deur staan, maar moeten daarvoor naar een verzamelplek van ‘deelauto’s’. Deze vorm van autorijden wordt steeds populairder in Nederland. Het bedrijf Greenwheels heeft een aanvraag gedaan om er ook in Haarlemmermeer mee te mogen beginnen.

Fractievoorzitter Marjolein Steffens van de HAP stelde er vorige week mondelinge vragen over. Zij kreeg bijval van CDA-raadslid Janie Meulblok, die autodelen ook van harte ondersteunde. Wethouder Tuning zei daarop dat autodelen een goede bijdrage kan leveren aan het terugdringen van het autovervoer. Concrete aanvragen zijn echter nog niet aan de orde, omdat de gemeente nu nog geen beleid heeft op dit gebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie