Klanten dik tevreden over Steunpunt Mantelzorg

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente is blij met het eerste klanttevredenheidsonderzoek. “Het is goed om van onze mantelzorgers te weten dat zij tevreden zijn”, zegt wethouder Tom Horn van Wmo. “We gaan dit onderzoek vaker doen. Mensen die een dankbare, maar ook zware taak vrijwillig op zich nemen, verdienen zelf ook ondersteuning”.

HOOFDDORP - Mantelzorgers in Haarlemmermeer zijn erg te spreken over de diensten van het Steunpunt Mantelzorg. Zij geven de organisatie gemiddeld bijna een acht als rapportcijfer. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten doen.

Haarlemmermeer telt in totaal 542 geregistreerde mantelzorgers. Van die groep hebben er 130 mantelzorgers, bijna een kwart dus, meegedaan aan het onderzoek. De uitkomsten laten zien dat mantelzorgers naast tevredenheid ook zeer uiteenlopende wensen en behoeften hebben.

Sommige mantelzorgers hebben te kennen gegeven dat de emotionele ondersteuning beter kan. Voor de gemeente en het Steunpunt is dat goed om dit te weten. Het Steunpunt gaat nu na waar precies behoefte aan is, waarschijnlijk door een enquête in de Mantelzorgkrant. “We staan altijd open voor verbetering van onze dienstverlening, zodat we daar iets aan kunnen doen”, zegt Anne-Marie de Rooy van het Steunpunt Mantelzorg. “Wij vragen de mantelzorgers ook om met ons te communiceren over wat zij nodig hebben.”

Uit het onderzoek blijkt dat mantelzorgers op de hoogte zijn van de diensten. Toch vindt het Steunpunt dat de diensten en producten nog meer onder de aandacht kunnen worden gebracht, zodat meer mantelzorgers ervan kunnen profiteren. Mensen krijgen nu onder meer hulp van een vrijwilliger, maar weten soms niet dat ze ook hulp kunnen krijgen bij het aanvragen van een indicatie of een persoonsgebonden budget (PGB). Het Steunpunt organiseert ook cursussen, bijvoorbeeld voor ziekenverzorging thuis, en gespreksgroepen.

Het Steunpunt ondersteunt mensen die voor hun zieke partner, ouder of kind zorgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie