Gemeente moet nieuw besluit nemen over overlast spelende kinderen Plesmanschool

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - De gemeente moet opnieuw beslissen op de bezwaren tegen de weigering om maatregelen te nemen tegen geluidsoverlast door spelende kinderen bij de Plesmanschool in Badhoevedorp. Dat heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gisteren besloten.

Omwonenden van de Plesmanschool verzetten zich al jaren tegen de in hun ogen ontoelaatbare overlast door schreeuwende leerlingen van de basisschool op twee speelterreinen bij de school. Volgens de bewoners worden die terreinen de gehele dag gebruikt. De buurt stapte om die reden naar de bestuursrechter, die oordeelde dat de gemeente actie moest ondernemen.

Er is tot nu toe echter niets gedaan. De omwonenden gingen daarom in beroep bij de Raad van State. Tijdens de zitting in april bleek dat de gemeente niet wil optreden tegen de vermeende geluidsoverlast, omdat de wettelijke normen niet zouden worden overtreden. Dit blijkt volgens de gemeente uit een akoestisch onderzoek. De Raad van State oordeelt nu dat dit akoestisch onderzoek van de gemeente op een aantal punten niet voldoet en dat daarom de weigering door het gemeentebestuur om maatregelen te treffen onzorgvuldig is voorbereid. Er moet een nieuw onderzoek komen.

De Raad van State heeft verder gesteld dat hij niet bevoegd is om te oordelen over de bezwaren tegen de weigering van de gemeente om op te treden tegen het gebruik van openbare plantsoenen als sportvelden. Die bezwaren zijn nu doorgestuurd naar de bestuursrechter in Haarlem.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie