bij schoolkorfbaldag

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Leden, oud-leden en andere vrijwilligers, een groep van ongeveer 200 mensen, zorgden voor de noodzakelijke begeleiding. “Het is elk jaar weer een behoorlijke klus om alles rond te maken”, laat Dennis van Tintelen weten, “Maar als je ziet met hoeveel enthousiasme er geholpen wordt en als je de reacties van de kinderen ziet, dan weet je waar je het voor doet.” Dennis speelde ooit zelf mee en is nu coördinator schoolkorfbaldag. Daarom ziet hij ook dat de dag zelf ‘een beetje aan zijn grenzen reikt’. “Het aantal deelnemers neemt nog elk jaar toe. En dan met zo’n groeiend Nieuw-Vennep weet je dat het de hierna volgende jaren alleen maar drukker zal worden. Ons complex groeit echter niet mee, dus hoe we dat moeten gaan oplossen, daar moeten we nog eens goed over nadenken.” Het korfbalfeest over meerdere dagen uitsmeren, is volgens hem geen optie. “Dat gaat ten koste van de charme. En je moet maar afwachten of je dan opnieuw zoveel vrijwilligers kunt vinden.”

Jaarlijks evenement groeit bijna uit zijn jasje NIEUW-VENNEP - De traditionele schoolkorfbaldag bij KIOS dreigt bijna uit zijn voegen te barsten. Dit weekend waren er maar liefst zo’n 700 kinderen in de basisschoolleeftijd die ‘s morgens kwamen spelen op de velden van de korfbalvereniging.

Tot dat moment heeft hij nog het beeld van de afgelopen schoolkorfbaldag voor ogen. Goed voorbereid, fraai weer en veel gezelligheid. Het is duidelijk het goede dat overheerst. Mede dankzij de vele vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

“Dat zijn dus de scheidsrechters, de mensen in de kantine, die mensen die alle spullen hebben neergezet en weer opgeruimd, de begeleiders, de vele mensen achter de schermen. Echt - zonder die inzet is het niet mogelijk zo’n grote dag te organiseren. KIOS mag er trots op zijn dat zij die mensen in huis heeft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie