‘Wij worden echt niet bang van deze verkiezingsuitslag’

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - “Wij worden echt niet bang van deze verkiezingsuitslag. Als allochtonen doen we wat we kunnen om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.” Hoofddorper Donald Karamat Ali, voorzitter van de stichting Islamitische Gemeente en de moskee Ar-Rahman in Graan voor Visch, is niet onder de indruk van de enorme winst van de PVV van Geert Wilders vorige week bij de Europese verkiezingen.

Bijna een kwart van alle kiezers die naar de stembus gingen, blijkt op Wilders te hebben gestemd. “Dat komt ook doordat allochtonen niet zo veel met Europa hebben”, zo reageert Karamat Ali. “Hadden ze maar wel naar de stembus gegaan.” Bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar moet het anders, vindt hij.

Volgens de islamitische voorman belazert de partij van Wilders haar kiezers. “We hebben al bijna een jaar een kredietcrisis, maar van de PVV heb ik nog niks zinnigs gehoord. Ze kletsen maar over de islam, Turken en Marokkanen. Dat is geen oplossing. De tijden van vroeger keren heus niet terug. De allochtonen horen bij Nederland.”

Karamat Ali stelt voor dat de politie eens openheid van zaken geeft over de herkomst van daders van misdrijven. “Laten ze dat maar eens naar buiten brengen. Dan zal blijken hoeveel allochtonen er werkelijk in de fout gaan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie