KNVB Beach Soccer komt naar Nieuw-Vennep

18 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Op het plein komt een echt beach soccerveld, waarop diverse teams strijden om een plaats op het NK Beach Soccer later in het jaar in Scheveningen.

NIEUW-VENNEP - Op het speelveld op het Venneperplein in Nieuw-Vennep wordt op 11 en 12 juli tijdens de COPA Nieuw-Vennep één van de voorrondes van de KNVB Beach Soccer Series 2009 gehouden.

Het centrum van Nieuw Vennep zal tegen die tijd Braziliaans aandoen met voetbal, zand, sambamuziek en danseressen.

Beach soccer is ontstaan in Brazilië. De jeugd maakte zich op het strand op acrobatische wijze de voetbaltechnieken eigen. Door de zachte ondergrond zijn spectaculaire acties, zoals de omhaal, aan de orde van de dag.

Sinds 1998 wordt de sport in Nederland beoefend en georganiseerd. Opvallend is het kleiner speelveld en de grote goals.

In Nederland wordt in verschillende steden en op verschillende stranden Beach Soccer gespeeld onder de naam “KNVB Beach Soccer Series 2009”.

De landelijke voorrondes monden uit in het Nederlands Kampioenschap Scheveningen.

COPA Nieuw-Vennep is de opvolger van Copacabana Nieuw-Vennep, dat in 2006 en 2007 het NK Feesttentvoetbal organiseerde in de Feestweek van Nieuw-Vennep. Op deze toernooien voerde het beach soccer al de boventoon, maar door een samenwerkingsverband met de KNVB aan te gaan wil COPA Nieuw-Vennep het toernooi professioneler neerzetten.

Teams bestaan uit minimaal vier en maximaal negen veldspelers en één keeper.

Er zijn diverse categorieen, te weten Heren, Dames en Jeugd. Afhankelijk van de animo wordt in diverse categorieën toernooien gespeeld. Van iedere categorie mag de winnaar naar het NK in Scheveningen.

De teams worden op volgorde van inschrijving ingeloot. Geïnteresseerden kunnen informatie of een inschrijfformulier aanvragen via copanieuwvennep@hotmail.com of downloaden op copanieuwvennep.hyves.nl of 29www.beachsoccer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie