Charlotte gaat aan het milieu werken op onbewoond eiland

18 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De gehele zomer gaat Charlotte met de Engelse organisatie Frontier op pad om vanaf het eiland Gau onderzoek te doen naar koraalerosie, overbevissing en vervuiling.

Hoofddorpse nog hard op zoek naar financiers project HOOFDDORP - Na jaren de stille wens te hebben gehad om iets goed te doen voor de samenleving is het er dan toch van gekomen. In juli vertrekt de Hoofddorpse Charlotte Hesterman voor tien weken naar de Fiji eilanden voor onderwateronderzoek naar koraalerosie. “Eindelijk komt mijn droom uit”, vertelt Charlotte die nog op zoek is naar mensen die het milieuproject willen steunen.

Voor Charlotte wordt het de ultieme dagvulling: de hele dag zon en naar hartenlust duiken; een passie waaruit de wens van deze marine-expeditie is ontstaan. Want Charlotte is fanatiek duikster en laat geen kans onbenut om te duiken. Toen ze bekend raakte met dit project was de beslissing dan ook snel genomen.

De wens omzetten in praktijk was echter niet eenvoudig, geeft Charlotte toe.

“Je moet natuurlijk wel een aantal mensen enthousiast zien te krijgen die je in je plannen steunen. Mijn vriend was de eerste die ik moest overtuigen, maar gelukkig wilde hij mij deze droom niet onthouden. Ook mijn werk is gelukkig vol overtuiging achter dit project gaan staan.”

Tien weken op een praktisch onbewoond eiland met witte stranden ‘ieders droom’ zou je zeggen.

“Vind ik ook”, zegt Charlotte, “maar het is wel tien weken zonder de dingen waar wij zo aan gewend zijn, zoals stromend water. Er is ook geen elektriciteit, geen toilet of iets van een hotel.

Het onderkomen zal bestaan uit palmbladeren en een hangmat. Kennelijk genoeg om de meeste mensen er van te weerhouden. Je moet echt een ideaal voor ogen hebben om het vol te kunnen houden.”

Voor de thuisblijvers maakt Charlotte een fotorapportage waarmee ze zowel onder als boven water foto’s kan maken.

Die foto’s spelen vervolgens een belangrijke rol bij het vinden van mensen die een financiële bijdrage willen leveren aan het milieuproject. Iedereen die meer dan 25 euro stort ontvangt van haar een reisverslag met foto’s.

Wie een hogere bijdrage geeft, ontvangt ook een leuke attentie van het Dolfinarium in Harderwijk. Bedrijven die een bijdrage willen doen, ontvangen een ingelijste oorkonde als bewijs dat ze een positieve bijdrage doen aan het milieu.

Voor meer informatie c.hesterman@lice.com.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie