HAP: alle speelplekken in vier jaar tijd opknappen

18 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale partij HAP vindt dat de gemeente geld moet uittrekken om de komende vier jaar meer dan vierhonderd bestaande speelplekken op te knappen. De fractie wil daartoe vandaag tijdens de raadsvergadering een motie indienen.

De raad besprak vorige week het voorstel ‘Spelen, sporten en ontmoeten in de buitenruimte 2009 – 2013’. Daarin geeft het college aan 23 nieuwe speelplekken te willen realiseren en ruim tweehonderd bestaande te vernieuwen. Tijdens het debat liet HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens al weten dat wat haar fractie betreft alle speelplekken worden aangepakt. Andere fracties steunden dat standpunt.

Wethouder Michel Bezuijen zei dat het college bewust voor de helft heeft gekozen, omdat de hele operatie geen haalbare kaart zou zijn. Er zijn volgens hem onvoldoende ambtenaren om het karwei uit te voeren. De raad kan dan wel drie tot vier ton beschikbaar stellen, maar dat blijft dan ongetwijfeld op de plank liggen, verwacht Bezuijen.

Steffens is niet overtuigd. “De uitvoering gebeurt ongetwijfeld door een extern bedrijf. Dat kan die uitvoering heel goed in vier jaar doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie