Stemmen op dertien finalisten voor Architectuurprijs Haarlemmermeer 2009

18 juni 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De vakjury is eruit. De dertien finalisten voor de Architectuurprijs 2009 zijn gekozen en dat betekent dan vanaf nu tot en met 24 juni een stem uitgebracht kan worden. Stemmen zelf kan via www.podiumarchitectuur.nl.

Bewoners van Haarlemmermeer en geïnteresseerden in architectuur konden tot 20 mei objecten die met infrastructuur, mobiliteit en vervoer te maken hebben, nomineren voor de Architectuurprijs 2009. In totaal zijn er 39 verschillende inzendingen binnengekomen. De onafhankelijke vakjury heeft dertien objecten geselecteerd waarop gestemd kan worden. De keuze van de jury weerspiegelt de variëteit van de inzendingen. Voorbeelden zijn de Oude Verkeerstoren uit de late jaren ’50 van de vorige eeuw, de nieuwe bruggen uit bedrijvenpark de President en het oranje busstation bij het Spaarneziekenhuis.

Foto’s van de dertien genomineerden objecten zijn nog t/m 8 juli te zien in het Kabinet van Het Oude Raadhuis Hoofddorp van dinsdag t/m zondag van 12 tot 20 uur.

Op de Dag van de Architectuur, zaterdag 27 juni, is er een busexcursie langs de genomineerde objecten. De bus vertrekt om 14.45 uur van The Outlook, Schiphol Centrum. Rond 16 komt de bus aan bij Het Oude Raadhuis. Aansluitend geeft de Rijksadviseur Infrastructuur, Ton Venhoeven, een lezing en maakt de Rijksadviseur de winnaar bekend van de Architectuurprijs 2009 ‘het mooiste infrastructurele bouwwerk’.

De toegang voor de expositie en deelname aan de busexcursie is gratis. Aanmelden is wel verplicht via info@podiumarchitectuur.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie