CROS: inwoners Floriande ontzien bij vaste vliegroute

9 juli 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Inwoners van de wijk Floriande zouden moeten worden ontzien als vliegtuigen vanaf de Kaagbaan tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een vaste vliegroute aanhouden. Dat stelt de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) in een advies aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en van VROM.

Bij wijze van proef vliegen Boeing 737’s van de KLM vanaf de Kaagbaan sinds november 2007 met een vaste bocht naar het noorden. Het voordeel hiervan is dat minder mensen overlast hebben. Nadeel is echter dat met name inwoners van Floriande-Zuid extra overlast hebben, omdat het geluid zich daar concentreert. Een groep verontruste wijkbewoners klaagde ook na de start van de vliegproef.

Niettemin adviseert de CROS de ministers de situatie zoals die nu is te handhaven. De KLM gaat zich nu inzetten om ook toestellen van andere vliegmaatschappijen de vaste bocht te laten vliegen. Tegelijkertijd erkent de CROS de gevolgen voor de inwoners van Floriande. Zodra de ministers akkoord gaan, moet er daarom onderzoek komen of de vliegroute niet iets verplaatst kan worden, zodat de overlast ter plekke minder wordt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie