Waar is Gepke gebleven?

23 juli 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Dinsdagavond 14 juli was het weer eens zover. Gepke de Leef, die al ruim een jaar voor het politiebureau bivakkeert, werd gearresteerd en in een isoleer cel gestopt. Belachelijk zegt Gepke: “Ik ben opgepakt voor een openstaande boete van 90 euro. Die boete is van vorig jaar zomer en is inmiddels opgelopen tot 168 euro. Reden genoeg om me op te sluiten.”

Na zeven dagen is Gepke weer op vrije voeten. Gepke wilde vorig jaar zomer aangifte doen tegen haar zus, die de erfenis van haar vader inpikte. De aangifte werd niet geaccepteerd. Ze besloot om net zolang voor het politiebureau te bivakkeren totdat ze wel aangifte mocht doen. Voor een mishandeling door agenten die daarop volgende werd ook geen aangifte op genomen. Het gevolg is dat Gepke het afgelopen periode regelmatig tegenover de rechter heeft gestaan.

Twee weken geleden diende ook weer een rechtszaak. Gepke: “In het rapport wordt gesproken over een advies voor een dwangopname. Ze vinden dat ik een gevaar ben voor de algemene veiligheid. In juni zou ik twee meiden in mijn tentje hebben vastgehouden. Belachelijk natuurlijk, we zaten gewoon gezellig te praten, net zoals ik dat met heel veel geïnteresseerden doe.”

In afwachting van de uitspraak blijft Gepke even uit de buurt van het politiebureau. “Als ik me daar vertoon ben ik bang dat ze me weer meteen opsluiten. Ik word er nu wel een beetje moe van. Ik wil gewoon weer leuk kantoren schoonmaken, net zoals vroeger, lekker geld verdienen én me autootje ophalen,” zucht Gepke.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie