bij Primera Sanders

23 juli 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Hoe werkt de OV-chipkaart? Waar kan ik deze kopen? En hoe laad ik de kaart op? Dit waren enkele vragen die beantwoord werden in de OV-chipkaart demobus van Connexxion. De demobus ondersteunt de OV-chipkaartcampagne, waarbij reizigers de OV-chipkaart voor 1,50 euro kunnen aanvragen in plaats van 7,50 euro die de OV-chipkaart normaal kost.

Alle Haarlemmermeerders kunnen vanaf vandaag hun OV-chipkaart activeren en vervolgens opladen bij Primera Sanders aan het Polderplein 3 in Hoofddorp Centrum. Dit is bijzonder, want bezitters van de OV-chipkaart moesten nu steeds naar elders reizen om deze acties uit te voeren. Iemand die een OV-chipkaart aanvraagt bij het centrale aanvraagkantoor te Amersfoort moet een formulier invullen. Vervolgens ontvangt de aanvrager bericht dat men bij een oplaadpunt in de regio de OV-chipkaart kan activeren en vervolgens kan opladen met een bepaald bedrag.

Landelijk zijn de meeste oplaadpunten vooral te vinden in tabakszaken. Bij de oplaadpunten kunnen persoonlijke en anonieme OV-chipkaarten worden geladen met een bedrag in euro’s. Ook is het mogelijk bij de automaten een week-, maand- of sterabonnement of een abonnement voor één tot vier dagen op de kaart te laden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie