‘Meedenken en meepraten over openbare ruimten’

30 juli 2009 om 00:00 Nieuws

In de komende periode worden in het centrum van Hoofddorp een aantal publieke gebouwen opgeleverd en alle grote pleinen vernieuwd. Zo is er het gebouw ‘Art Court’ van Kraaijvanger-Urbis met een openbare passage tussen schouwburg, bibliotheek, poppodium en centrum voor de kunsten. Maar ook het Raadhuisplein en het Marktplein worden vernieuwd. Het recent opgeleverde Burgemeester van Stamplein is na bewonersreacties aangepast. Reden genoeg voor AetA en het Podium om dit symposium te initiëren met als thema ‘Potenties van de openbare ruimte in Hoofddorp’. De aanpak van de openbare ruimte in een zo dynamische en volop groeiende gemeente biedt volgens de initiatiefnemers namelijk voldoende stof tot discussie.

HOOFDDORP - Het Podium voor Architectuur organiseert, in samenwerking met AetA, voor maandag 2 oktober een symposium over de vele (on)mogelijkheden van openbare ruimten. Het symposium wordt gehouden in Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg-Westzijde in Hoofddorp.

Het symposium heeft de vorm van korte presentaties gevolgd door een debat met een gespreksleider, panelleden en genodigde lokale bestuurders en ontwerpers. Uitgenodigd zijn onder andere Pieter Tordoir, economisch geograaf, VROM raad, Hans Davidson, stedenbouwkundige, prijswinnend stationsplein in Apeldoorn, Jos Gadet, projectmanager van het Westerpark in Amsterdam, Stefan Gall, stedenbouwkundige van Quadrat en Dana Ponec, supervisor Hoofddorp Centrum. Genodigden en publiek gaan met elkaar in discussie over bestaande openbare ruimten en nieuwe mogelijkheden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie