Meerlive 2009 maakt van vrijdagavond ‘Tribute Night’

30 juli 2009 om 00:00 Nieuws

“Voeg die namen bij elkaar en je hebt al een hele avond vol bekende muziek, van echte meezingers, naar zeer gevoelige nummers en echte rockers”, aldus Meerlive Festivaldirecteur Richard Vogt. Toch heeft hij voor deze avond ook de Major Xtra League gecontracteerd. “Daardoor is ook deze avond weer helemaal af.”

Nieuwe artiesten brengen ‘oude’ nummers tot leven HOOFDDORP - Meerlive maakte in 2008 op zaterdag kennis met de Tribute Night. Een avond waarop nummers van U2, The Rolling Stones, Abba en The Police live werden gespeeld door Nederlandse artiesten. Een initiatief dat dit jaar op vrijdagavond een vervolg krijgt met optredens Amy Winehouse, Robby Williams en niemand minder dan Bono look-a-likes.

Caroline lijkt, aldus de festivaldirecteur, niet alleen sprekend op Amy Winehouse, zij zingt haar nummers ook net zoals de artieste zelf. Kenners stellen dat de overeenkomsten in beeld en geluid geweldig zijn en dat maakt dat Hoofddorp mag uitkijken naar een bijzonder optreden met nummers als: Valerie, Rehab, Stronger Than Me en Help Yourself.

Diezelfde avond komt ook de oude Take That zanger Robbie W. naar het centrum van Hoofddorp. Een zanger met een breed repertoire dat op deze avond zeker vele meezingers zal krijgen. Maar voor deze ras-entertainer bestaat een optreden uit meer dan alleen het vertolken van een song. De bijbehorende show zal ook op het Meerlive-podium te zien zijn, want deze Robbie W. from the UK is naast imitator ook performer, danser en verleider. De artiest zelf heeft deze look-a-like al eens gezien en verklaarde na afloop: “Its great, I’m very flattered. It’s bloody hard work being me!”

Bono is de derde wereldartiest van wie op deze Meerlive vrijdag de nummers vertolkt worden. Sam Kramer maakte daar in 2005 naam mee tijdens een optreden in een televisieshow en had naar het oordeel van de jury de bewegingen, stem en zangkwaliteiten van de man wiens nummers hij vertolkte. Hij imiteerde de U2 zanger meer dan perfect. Op zich niet vreemd, want Sam is van jongs af aan een fan van U2 en bovendien een ervaren studiozanger.

MXL oftewel de Major Xtra League completeert de optredens deze vrijdagavond. Een zeer veelzijdige vijfmans band met een grote staat van dienst. Zo waren zij in 2005 onder meer de begeleidingsgroep tijdens de theatertournee van Grad Damen en zijn nog steeds de enige groep die Starkoo begeleidt tijdens zijn live shows. MXL komt voort uit de populaire coverband “Major League”, die medio 2000 besloot te stoppen met optredens. Ieder van de bandleden ging zijn eigen weg en boekte op die manier een eigen succes.

Bij het ophalen van oude herinneringen vonden bandleden Pim, William, Robert en Michel elkaar en besloten tot een vervolg op Major League. Om tot vijf te komen werd Mark de zanger van de band. Tijdens de drukbezochte audities maakte hij indruk en is sindsdien de zanger van de band. De toevoeging Xtra heeft te maken met de manier van optreden, maar zeker ook de breedte van het repertoire (Nederlandstalig tot dance en van house tot Strauss), de gezelligheid en het enthousiasme. MXL bestaat uit: Mark (zang/gitaar), Pim (toetsen/zang), Robbert (zang gitaar), William (basgitaar/zang), Michel (drums/zang).

Vorige week werd ook al bekend dat de X-factor finalisten Lisa en Rachel deze vrijdagavond optreden tijdens de tiende editie van Meerlive. Het gratis toegankelijk evenement is van donderdag 20 t/m zondag 23 augustus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie