Statenlid Massom gaat niet naar ‘dure afscheidsreceptie’

6 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit Nieuw-Vennep gaat later deze maand niet naar de afscheidsreceptie van gedeputeerde Ton Hooijmaijers in het auditorium van de Hermitage in Amsterdam. Hij heeft de Noord-Hollandse commissaris Harry Borghouts laten weten een “luxe en dure afscheidsreceptie niet passend te vinden” voor een bestuurder die als hoofdverantwoordelijk kan worden gezien voor het dreigende verlies van 78 miljoen euro in de zogeheten Landsbanki-affaire.

Zoals bekend zag VVD-gedeputeerde Hooijmaijers zich kort geleden gedwongen af te treden als gevolg van de Landsbanki-affaire. Naast hem keerden ook de gedeputeerden Cornelis Mooij (VVD) en Peter Visser (PvdA) niet terug in het nieuwe provinciebestuur.

De afscheidsreceptie voor Ton Hooijmaijers in de Hermitage gaat zo’n slordige 10.000 euro kosten. Volgens de provincie had de receptie ook zoveel gekost als die gewoon in het Provinciehuis in Haarlem was gehouden. PvdA’er Massom zal er in elk geval niet zijn. “Ik weiger aanwezig te zijn bij een duur afscheidsfeest van een voormalige gedeputeerde die vrijwillig geen politieke verantwoording wilde nemen,” zo schrijft de Venneper aan Borghouts. “Ik heb geen behoefte om wederom te horen dat er in Noord-Holland bestuurlijk niets fout is gegaan! Ik heb nog steeds het woord ‘sorry’ niet horen zeggen. Als Statenlid vind ik dat de heer Hooijmaijers minstens een deel van de kosten van de receptie zelf moet betalen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie