Boekwinkel Het Kruispunt verbouwt

13 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Zij is coördinator van Het Kruispunt, de winkel voor het andere boek, te vinden op het terrein van de H. Joannes de Doperkerk. Wie daar deze weken binnenloopt, zal zien dat er op de eerste verdieping flink wordt getimmerd. Onder leiding van Peter van der Geest van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Hoofddorp, verandert de zolder in een plek die vooral jonge kinderen moet aanspreken. “Nog een paar weken en dan vind je hier onze hele collectie kinderboeken. Op een plek waar je lekker mag snuffelen en van alles uit de kasten mag halen. We helpen graag iets leuks te zoeken. En natuurlijk willen we ook van alles over de boekjes vertellen.”

‘Dit wordt een echte kinderboekenzolder’ HOOFDDORP - “We maken zo’n echte, ouderwetse, zolder. Waar kinderen lekker kunnen wegkruipen in een hoekje met een boekje. Om plaatjes te kijken, of, als ze al iets ouder zijn, om zelf te lezen”, zegt Ria Stolk. “‘En we gaan ze natuurlijk ook voorlezen.”

Het plan om de kindercollectie van Het Kruispunt te concentreren op een echte boekenzolder ontstond een paar maanden geleden. “We hadden - eigenlijk was dat best bijzonder - in de kerk een catwalk ingericht. Daar presenteerden we samen met Arkade-Clion de nieuwste jeugdboeken waarin zaken als religie en filosofie aan de orde komen. Tegelijkertijd introduceerden we onze lesmap ‘Met kinderen naar de Bijbelse tuin’. Er waren veel scholen vertegenwoordigd en iedereen was erg enthousiast. Toen bleek nog eens hoe groot de behoefte is aan materiaal waarmee je de jeugd van deze tijd vertrouwd maakt met godsdienst en spiritualiteit. Zo ontstond dit kinderboekenzolder-idee. Want wat is nu een betere omgeving om van boeken te proeven dan zo’n heerlijke ouderwetse zolder? Er is zoveel materiaal, dat perfect aansluit bij de lees- en lesmethodes van deze tijd: verhalen- bundels, speciale lees- en werkmappen, we kunnen dat hier nu allemaal gemakkelijk laten zien. Regelmatig willen we ook extra’s organiseren, zoals ochtenden en middagen speciaal voor kleinere kinderen. Dan gaan we verhalen vertellen en voorlezen. Ja, het is hier nu nog een flinke rommel, maar dat duurt niet lang meer. Vanaf medio september zeggen we graag: welkom op zolder!”

Boekwinkel Het Kruispunt, Kruisweg 1067a, 2131 CT Hoofddorp, (023) 561 73 92, internet: www.boekwinkelhetkruispunt.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie