Rit Bosmobiel ook voor minder validen

13 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Op maandag 7 september start een extra serie ritten met de Bosmobiel door het Amsterdamse Bos. Die dag worden er twee ritten door vrijwilligers van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn bemand om ook minder valide particulieren te laten genieten van een ‘rijdende boswandeling’. De eerste rit duurt van 10 tot 12 uur en de tweede start om 14 uur en eindigt om 16 uur. Ook de daarop volgende dagen: dinsdag 8, woensdag 9 en vrijdag 11 september worden twee ritten aangeboden.

Na de succesvolle start van de Bosmobiel op 1 mei in het Amsterdamse Bos, hebben al vele groepen minder valide senioren gebruik gemaakt van een elektrische rondrit door het bos. Die boekingen werden gemaakt door zorgcentra en bejaardenhuizen in gemeenten rondom het Amsterdamse Bos, maar ook door vrijwilligersorganisaties die minder validen begeleiden.

Gebleken is echter dat er ook buiten dergelijk groepsverband veel belangstelling voor zo’n toertje bestaat bij minder valide particulieren. Indien nodig kan zo’n individuele rondritgebruiker ook door een begeleid(st)er worden vergezeld. De Bosmobielen bieden elk aan zes personen (inclusief de chauffeur) plaats en zijn voorzien van 2 rollators.

Voor die rondritten heeft de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn twee elektrische, overdekte voertuigjes aangeschaft en ter beschikking gesteld aan het Amsterdamse Bos. Die laatste organisatie heeft hiervoor een aantal speciale routes door het bos uitgezet.

Belangstellenden die slecht ter been zijn, niet in een verzorgingstehuis wonen en toch ook eens van het jubilerende (75-jarige) Amsterdamse Bos willen genieten, kunnen zich voor deze extra ritten telefonisch aanmelden bij het Bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos: (020) 545 61 00. Hier worden de namen van de individuele geïnteresseerden genoteerd. De leden van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn maken vervolgens een indeling en bellen de belangstellenden op voor een afspraak met datum en tijdstip van vertrek. De Rotarians bemannen op die data dan ook de Bosmobielen. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie