Niet rokers vieren tienjarig bestaan NRC Meerbridge

20 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Hoewel de NRC Meerbridge nog maar tien jaar bestaat, kan de bridgeclub nu al terugkijken op een bewogen geschiedenis. Die begon met het besluit om met zo’n vijftig leden zelfstandig verder te gaan, daarna volgde een groei naar meer dan honderd leden. De afgelopen tien jaren kenden ook nog eens twee verhuizingen. De eerste was van een zaal in hotel restaurant De Beurs naar De Wissel in de Fanny Blankers-Koenhal. Daarna volgde een verhuizing naar de huidige locatie: sociaal cultureel centrum De Amazone in de wijk Toolenburg.

‘Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel’ HOOFDDORP - Het begon allemaal met één grote bridgeclub waarin rokers en niet-rokers gezellig met elkaar bridgeten. Die gezelligheid is altijd gebleven, laat de huidige voorzitter Nel Folles weten. Die hele grote club niet, want tien jaar geleden ging de niet-roken-afdeling zelfstandig verder. Dit seizoen kan daarom een tweede lustrum gevierd worden. “Het liefst met zoveel mogelijk leden, dus ook nieuwe.”

Voorzitter Nel Folles heeft het allemaal meegemaakt, net zoals oud-voorzitter Hans Munichman. Hans woont nog steeds in Hoofddorp, Nel rijdt regelmatig heen en weer tussen Lisserbroek en Hoofddorp. Ze heeft het er graag voor over. “Het is de gezelligheid van de club. We kaarten niet met het mes op tafel, het gaat ons om het spel zelf. De sfeer is ook gemoedelijk. Veel leden blijven ’s avonds even napraten. En weet je - we hebben zelfs een ‘lief-en-leed’ potje.” Over De Amazone zelf is ze bijzonder enthousiast. “Een prachtige locatie.”

De Amazone leent zich ook goed voor een feestje in het kader van het tienjarig bestaan, laat de voorzitter weten die over de inhoud niet veel meer kan vertellen. De organisatie is namelijk in handen van een speciale feestcommissie. 21 maart 2010 is dé dag, het feest is dan ook ‘ergens in maart’. “Wie nu lid wordt, kan dus meteen meefeesten.” Volgens Nel is er nog voldoende ruimte voor nieuwe leden. Ruimte die ongetwijfeld gevuld zal worden door senioren. “Maar mijn grootste wens is en blijft een eigen jeugdafdeling. Wellicht wordt dat wel ons verjaardagscadeau”, klinkt het hoopvol.

Voor meer informatie: Hans Roelofs, (023) 564 31 35 of Henk Hijink, (023) 562 19 16. Bij voldoende aanmelding wordt ook les gegeven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie