Afscheid Dik Siemons van weekmarkt in Hoofddorp

27 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Dik: “Stoppen met iets wat je graag doet is altijd moeilijk, want daarbij komt ook dat mijn hobby mijn werk is. Op dit moment sta ik nog op drie weekmarkten: elke maandag van 9 tot 15 uur op het Amstelveld en elke zaterdag van 9 tot 16 uur op de Noordermarkt, beide in Amsterdam en natuurlijk op vrijdag in Hoofddorp. Om samen met mijn vrouw meer tijd vrij te maken voor andere zaken heb ik besloten per 1 september 2009 te stoppen met de markt in Hoofddorp. Het gaat mij aan het hart om van iets wat je - samen met je vaste klanten - hebt opgebouwd afscheid te moeten nemen, maar soms moet je kiezen in het leven.

ZWAANSHOEK - Onlangs vierde Dik Siemons zijn 65e verjaardag en normaliter stop je op die leeftijd met werken. Als ondernemer kun je er echter voor kiezen om gedeeltelijk of langer door te werken. Het was dan ook een moeilijke beslissing voor Dik Siemons om te stoppen met de weekmarkt in Hoofddorp.

In 1998 is Dik bij het opstarten van een boerenmarkt met biologische producten op het Marktplein met zijn kraam van The Plantfinder begonnen, maar nu is hij nog de enige overgeblevene van die groep. De markt op het Marktplein was gezelliger en gemoedelijker dan de huidige locatie aan het Burg. van Stamplein. Daar staat tegenover dat daar de zaken veel professioneler zijn aangepakt door De Meerlanden. Naast de markt doet hij ook veel zaken met het natuur- en milieu-educatiecentrum van De Heimanshof via het leveren van groenteplantjes en eenjarigen voor de schooltuintjes.

Dik: “Het afscheid hoeft niet definitief te zijn, want men kan mij op de eerdergenoemde markten bezoeken en dit combineren met een leuk dagje Amsterdam. Vanaf het Centraal Station rijden er elke 10 minuten 8-persoonsbusjes met de naam “Stop and Go”. Deze rijden de hele dag ‘een rondje over de Prinsengracht’. Beide markten liggen aan deze gracht en een passagier kan dit busje laten stoppen waar hij/zij dat maar wil. En nadat men inkopen heeft gedaan, kan er weer ingestapt worden en dat alles voor maar 1 euro.” Voor meer info: (023) 584 66 02 (na 18 uur) of f2hdlsiemons@hetnet.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie