Probleemloos Mystery Land

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

Daarvoor zijn overigens wel de nodige maatregelen getroffen. Zo werden op de toegangswegen naar Mystery Land veel borden geplaatst hoe bij de parkeerplaatsen te komen. Er werd een tijdelijke bushalte gemaakt vóór de wijk Stellinghof in Vijfhuizen en er reden op zaterdag constant politieagenten op motoren en in auto’s rond om het verkeer indien noodzakelijk te begeleiden en toezicht te houden op de algehele veiligheid. Daarnaast was er een grote groep verkeerregelaars ingezet om de stroom van tienduizenden bezoekers naar het feestterein te begeleiden. De grote inzet, waaronder 250 beveiligingsmedewerkers, leidde er uiteindelijk toe dat zich, zeker voorafgaand aan het festival, nauwelijks problemen voordeden. Ook tijdens het festival bleven grootschalige incidenten uit.

Politie kijkt terug op rustig verlopen festival VIJFHUIZEN - Mystery Land, het oudste dancefestival van Nederland, heeft zaterdag ruim 60.000 bezoekers naar het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer getrokken. De bezoekers konden genieten van meer dan 150 acts op 21 podia. Het evenement was lang van tevoren uitverkocht. De gemeente Haarlemmermeer, organisator ID&T, politie en de hulpverleningsdiensten uit de regio Kennemerland hebben laten weten tevreden te zijn over de manier waarop het evenement is verlopen.

EHBO-medewerkers meldden dat zij gedurende de hele dag 450 hulpaanvragen kregen. Het overgrote deel betrof klachten over wespenbeten en kleine verwondingen. In verband met eventuele geluidsoverlast werden tijdens het festival regelmatig metingen verricht. Daarbij bleek dat het aantal decibellen binnen het vastgestelde maximum bleef. Het festival is feestelijk afgesloten met vuurwerk.

De enige domper op de feestvreugde was de stortbui aan het einde van het festival. Echt grote problemen leverde de regenval niet op. Dat kwam mede doordat de organisatie uit voorzorg poncho’s aan de festivalgangers had uitgedeeld.

De politie verrichtte twintig aanhoudingen, de meeste gevallen wegens drugs. Die werden in beslag genomen, de bezitters van de drugs kregen een boete, die in de meeste gevallen direct betaald werd. Onder de verdachten bevond zich een man die gezocht werd voor een inbraak in Amsterdam. Hij werd aan de Amsterdamse politie overgeleverd. Een bezoeker, die zich niet kon identificeren, bleek nog enkele openstaande boetes achter zijn naam te hebben staan, die direct afgerekend moesten worden. Omdat hij geen geld bij zich had, werd hij in de cel gezet, in afwachting van familie die met geld over de brug zou komen.

De volgende dag werd nog wel bekend dat een bezoeker van het festival, een 21-jarige inwoner van Berkhout, op weg naar huis was overleden. De man was met vrienden in een busje op de terugweg van het dansfeest toen hij zich plots niet lekker voelde. Toen hij in zijn woonplaats uitstapte, zakte hij in elkaar. De man is gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed. De doodsoorzaak van de jongeman is nog onbekend. Het is daarom nog niet duidelijk welke relatie is tussen zijn overlijden en het bezoek aan Mystery Land.

Dit was de zevende keer dat Mystery Land in Haarlemmermeer werd gehouden. Ook de komende vier jaar mag de organisatie gebruikmaken van het voormalig Floriadeterrein.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie