Verkeersveiligheidslabel voor Juliana van Stolbergschool

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wethouder Jeroen Nobel heeft woensdagochtend 2 september het kwaliteitskeurmerk uitgereikt aan de Juliana van Stolbergschool aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp. De school is de zevende Haarlemmermeerse basisschool die het verkeersveiligheidslabel in de wacht heeft gesleept.

Het Haarlemmermeerse verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die het onderwerp verkeersveiligheid een vaste en prominente plaats geven in hun schoolbeleid. Om voor het label in aanmerking te komen, moet een school aantonen dat zij werkt aan een structurele kwaliteitsverbetering. Zo moet ze beschikken over een eigentijdse methode voor verkeerseducatie met een doorgaande lijn van groep 1 tot en met 8.

Op een verkeersveilige school werken ouders, kinderen en leerkrachten samen aan verkeerseducatie. Er wordt meegedaan aan plaatselijke, regionale of landelijke projecten en de leerlingen van groep 7 leggen zowel het theoretisch als het praktische verkeersexamen af. Verder dient de omgeving van de school verkeersveilig te zijn. Ook de route van en naar school moet de toets der kritiek kunnen doorstaan.

De Juliana van Stolbergschoool was enkele weken geleden ook al in het nieuws, net zoals de school er direct naast, De Freinetschool. De scholen vormden toen het officiële startpunt voor de campagne ‘We gaan weer naar school’. De burgemeester en twee wethouders reden toen bewust over de stoep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie