Feestweek Vijfhuizen gaat op betoverende wijze van start

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het feestvierende Vijfhuizen had zondag een heuse Via Gladiola. De Zijdewinde stond vol met gladiolen waar prachtig uitgedoste bloemenmeisjes alle wandelaars en fietsers- inclusief de 250 deelnemers aan de familiefietstocht- een ferme struik van deze bloemen aanboden.

IJsselmeerronde trapt 15.000 euro bijeen voor Stichting KiKa VIJFHUIZEN - Niemand minder dan de over de hele wereld bekende goochelaar Rob Mollien vervulde zondagmiddag een sleutelrol bij de opening van de Vijfhuizense feestweek waarin Magic Miss Kim haar eerste kussen uitdeelde en de deelnemers aan de Kennedymars (80 km) en de IJsselmeerronde (380 km) uitbundig werden gehuldigd. De pedaalridders trapten liefst een bedrag van 15.000 euro bijeen voor Stichting KiKa.

De zaterdag gehouden Polderloop mocht eveneens zo’n 250 deelnemers verwelkomen. Een record. Het werd een stinkend blubberfestijn van de bovenste plank. Een groep vrienden gebruikte de loop zelfs als vrijgezellenfeest. Geen twijfel mogelijk: met zeventig paren boekte ook de gezellige bridgedrive, waarbij gespeeld werd op zeven verschillende locaties, een record.

De honderd deelnemers aan de vijfde Vijfhuizense Kennedymars liepen de tocht in een speciaal wandelshirt, waarvoor Haarlemmermeer Gezond en de jubilerende Stichting Feestweek Vijfhuizen de benodigde financiën op tafel hadden gelegd. KiKa zal altijd met dankbare gevoelens aan Vijfhuizen blijven terugdenken, liet een geëmotioneerde vertegenwoordigster van deze stichting weten nadat zij uit handen van de asfaltbeulen Henk Buis en Jeroen van der Maarl de vette cheque had ontvangen.

Bokalen

Het terugbrengen, maandagavond, van de vorig jaar gewonnen bokalen was ook nu weer een groot feest. De vier teams hadden werkelijk alles uit de kast gehaald en maakten er in het feestweekthema Magie één grote show van. Aansluitend verschenen de 43 teams aan de start voor het touwtrekfestijn nieuwe stijl. In veel gevallen betekent iets nieuws ook dat er plooien gladgestreken moeten worden en dat telde ook voor touwtrekken.

“We zijn blij met alle opmerkingen en gaan er mee aan de slag”, vertelden de organisatoren na afloop. Het dorpshart als nieuwe locatie voor magic maandag bleek een betoverende ingeving te zijn geweest.

Een stralende zon was dinsdag het decor van wat de ruim 130 Vijfhuizense senioren aan boord van een groot partyschip ‘de mooiste dag van de feestweek ooit’ noemden.

Amper bekomen van alle verwennerijen en een magistraal optreden van showgroep The Golden Boys wachtten hen een nieuwe verrassing: bij terugkomst in Vijfhuizen stonden de bloemenmeisjes op de kade klaar om hen een rode roos aan te bieden. Een verrassing die menigeen kippenvel bezorgde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie