Sterke start DIOS, winst voor VVC

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

NIEUW-VENNEP - Meteen op de eerste competitiedag stond de Venneper derby DIOS-VVC op het programma. Vorig seizoen won zowel DIOS als VVC de thuiswedstrijd met ruime cijfers. VVC heeft dit seizoen een jong team met veel A-junioren, bij DIOS bleef de selectie redelijk in tact. Wel ontbraken de twee meest voor de hand liggende centrumspitsen, Raymond van Swieten (geblesseerd) en Sander Lankester (vakantie). Rick van IJzendoorn had Niels van Veen daarom in het centrum van de aanval geposteerd. DIOS startte prima en kreeg kansen voor Niels van Veen en Davy Schniedewind. Binnen tien minuten scoorde Jordy Hillenaar de 1-0. Rory Roubos en Rick van IJzendoorn waren het eens dat DIOS de eerste twintig minuten de wedstrijd bepaalde. Maar ze waren het ook eens dat VVC daarna het heft in handen nam, mede dankzij de gelijkmaker van Ruben Guda na ruim een kwartier spelen. VVC scoorde voor rust nog drie keer, twee treffers kwamen in het boekje van de warrig leidende scheidsrechter. Rory Roubos: “De eerste twintig minuten waren voor DIOS, het tweede deel van de eerste helft was voor VVC en de tweede helft was voor de scheidsrechter.” Een direct genomen indirecte vrije trap van Jordy Oudhuizen werd afgekeurd, twee treffers van Menno Martens waren wel in overeenstemming met de spelregels. Maar beide doelpunten ontstonden na fouten van DIOS. Bij de 1-2 stond de verdediging te slapen toen Jordy Oudhuizen listig snel een vrije trap nam, bij de 1-3 op slag van rust werd verzuimd de laatste man op een paar meter achter zijn verdediging te zetten bij een verre vrije trap van Caesar Roubos. Vlak voor de 1-3 schoot Menno Martens de bal tegen de onderkant van de lat. Het bleek uitstel van executie voor DIOS dat met een 1-3 achterstand ging rusten. Dat moest dus na rust beter bij DIOS. De tweede helft was rommelig, er werd door beide ploegen niet goed gevoetbald. Rick van IJzendoorn wisselde Marco van de Wolf en Nick Daalman voor Mitchell Walian en Andries Vork. Walian liet zich na een kwartier spelen vallen op de rand van het doelgebied van VVC en hij kreeg het cadeau dat door Niels van Veen in dank werd aanvaard: 2-3 vanaf de stip. Drie minuten later kreeg Mitchell Walian rood voor een overtreding op Hassan Aisatti. Met tien man probeerde DIOS alsnog de gelijkmaker te forceren. Rory Roubos zag hoe zijn jonge team het nog knap lastig kreeg, maar grote kansen bleven uit ondanks een flink aantal minuten blessuretijd. Zo sloot VVC de eerste derby van het seizoen winnend af en eindigde het trainingskamp van DIOS met een teleurstellende thuisnederlaag.