Irritaties bij debat in raad over Wilhelminahoeve

1 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het debat in de gemeenteraad vorige week over het masterplan voor bedrijvenpark Wilhelminahoeve in Nieuw-Vennep ging met de nodige irritaties gepaard. De coalitiepartijen VVD, PvdA en GroenLinks ergerden zich openlijk aan een vraag van HAP-raadslid Peter van Groenigen aan wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken.

Nu is de Wilhelminahoeve niet zomaar een bedrijvenpark, maar een gebied met een verleden. De Wilhelminahoeve is één van de gronden die voorkomt op de lijst met mogelijk dubieuze grondtransacties. De HAP en de kleinere oppositiepartijen wilden er eerder dit jaar graag nader onderzoek naar laten doen, maar een meerderheid van VVD, PvdA, GroenLinks en CDA wees zo’n onderzoek resoluut van de hand.

Die tegengestelde standpunten kwamen vorige week weer boven water toen Peter van Groenigen van wethouder Van Dijk wilde weten of er kort geleden nog gronden zijn vervreemd op de Wilhelminahoeve, oftewel van eigenaar zijn gewisseld. De wethouder speelde die vraag via een ambtenaar door aan de projectontwikkelaar van het gebied, die ook in de zaal zat. Van Dijk besloot uiteindelijk te verklaren dat hij het niet wist, omdat hij niet wilde afgaan op de informatie die hem was gemeld.

Vooral Rob Koster (VVD) en Mieke Booij (PvdA) reageerden als door een wesp gestoken door de vraag van het HAP-raadslid. Zij vonden dat Van Groenigen heel wat suggereerde. De HAP-er reageerde op zijn beurt geërgerd op de aanval. Volgens hem had hij het recht om alles te vragen om uiteindelijk tot een politieke meningsvorming te kunnen komen. “Het is een heel vervelend debat aan het worden”, zo klaagde Peter van Groenigen. “Het is wat mij betreft klaar. “

Toen andere raadsleden zich weer in de strijd wilden mengen, vond ook voorzitter Ed Koster het welletjes. Hij maakte abrupt een einde aan de discussie.

Over het masterplan zelf zei PvdA-raadslid Booij dat de ‘rode muur’ van het gebied Nieuw-Vennep Zuid wat haar betreft wordt doorgetrokken naar de Wilhelminahoeve.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie