Oud-minister Wim Deetman bemiddelaar bij MeerWaarde

1 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De Ondernemingsraad steunt de benoeming van Deetman. De crisis bij MeerWaarde kwam vorige week in een stroomversnelling, nadat diverse bronnen meldden dat het Managementteam (MT) en de Ondernemingsraad het vertrouwen hadden opgezegd in het bestuur en de directie. Dat was eerder tijdens een massale personeelsbijeenkomst besloten.

HOOFDDORP - Oud-minister van Onderwijs Wim Deetman is dinsdag begonnen als bemiddelaar bij de welzijnsorganisatie MeerWaarde. Tussen het bestuur en het personeel van MeerWaarde bestaat sinds vorige week een conflict, nadat het personeel van MeerWaarde het vertrouwen had opgezegd in het bestuur.

De crisis is het gevolg van grote financiële tekorten bij MeerWaarde. In 2007 ging het om ruim 470.000 euro en in 2008 om ruim 230.000 euro. Voor het jaar 2009 wordt rekening gehouden met een tekort van 245.000 euro. Bestuursvoorzitter Roel de Jong meldde na de mededeling van de vertrouwenscrisis dat het bestuur niet eerder dan deze week zou reageren, maar nog dezelfde dag lag er plotseling een verklaring van MeerWaarde waarin werd gemeld dat bestuur, teamleiders en Ondernemingsraad akkoord gingen met bemiddeling.

Er stond ook in dat interim-directeur Maike Jubels is opgestapt. Jubels had de dagelijkse leiding over MeerWaarde nadat directeur Ben Ottens afgelopen voorjaar was vertrokken. Volgens bronnen stapte Ottens op vanwege de financiële problemen, maar volgens het bestuur wilde hij meer tijd besteden aan zijn gezin. Maandag maakte het bestuur bekend dat Wim Deetman is aangesteld als bemiddelaar. Die heeft opdracht te onderzoeken binnen welke kaders het conflict bij MeerWaarde kan worden opgelost. Hij moet antwoorden vinden op de vraag waaraan het op dit moment schort. Daarnaast is hem gevraagd te adviseren hoe zo snel mogelijk uit de patstelling te komen, waarbij verdere schade voor de organisatie moet worden voorkomen.

Deetman is tevens gevraagd te kijken naar de uitgangspunten voor een structuur voor de toekomst waarin continuering in goed bestuur en directie is gewaarborgd. Het is de bedoeling dat Deetman eind oktober met een advies komt. Wim Deetman is op dit moment lid van de Raad van State.

MeerTelevisie zendt donderdag vanaf 15.30 uur het debat rechtstreeks uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie