Zeventiger Herman Koning maakt plaats voor dertiger Van der Peet. Gezien de hamer is hij heel wat van plan.
Zeventiger Herman Koning maakt plaats voor dertiger Van der Peet. Gezien de hamer is hij heel wat van plan. pr

Met Erik van der Peet als nieuwe fractievoorzitter kiest CDA voor verjonging

17 december 2020 om 12:04 Overig

HAARLEMMERMEER Met ingang van 1 januari wisselen Herman Koning en Erik van der Peet van rol binnen de fractie van het CDA Haarlemmermeer. Van der Peet wordt de nieuwe fractievoorzitter en Koning zal als vicefractievoorzitter de raadsperiode voortzetten. Hiermee wordt de verjonging binnen het CDA verder vormgegeven; Van der Peet is een dertiger en Koning een zeventiger. 

Koning: “Het is dus duidelijk waar de toekomst ligt. Bij het CDA staat het partijbelang altijd boven het persoonlijke belang.” De twee raadsleden van het CDA hadden de wissel al aan het begin van deze raadsperiode afgesproken. Met iets meer dan een jaar te gaan tot de volgende verkiezing komt de wissel op een logisch moment. “Wij zijn trots dat de fractie en de leden van de partij de wissel in de fractie unaniem steunen”.

Herman kijkt met veel plezier terug op een prachtige tijd. “Erik heeft de afgelopen jaren bewezen er klaar te zijn en ik draag dan ook met het volste vertrouwen de voorzittershamer over”. Erik van der Peet is de afgelopen jaren de vaste woordvoerder geweest op het gebied van Verkeer & Vervoer en Ruimtelijke Ordening. Hij is voorzitter van de raadswerkgroep Omgevingswet en is binnen het dossier Duinpolderweg al jaren bezig om de belangen aan beide zijde van de Ringvaart proberen te verenigingen. Kort geleden werd het initiatief Raadsvoorstel dat hij samen met de VVD maakte unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Van der Peet heeft veel zin om na de jaarwisseling in zijn nieuwe rol aan de slag te gaan. “Ik wil me de komende tijd vooral blijven inzetten voor het behoudt van de kwaliteit van de leefomgeving van de inwoners van Haarlemmermeer. We wonen in een prachtige gemeente met goede voorzieningen en een uniek open en groen polderlandschap.”

Hij is onder een vervend tegenstanden van de verdere verdozing van Haarlemmermeer door grote distributiecentra en datacenters. “We moeten in deze onzekere tijd vooral realistisch zijn en weloverwogen keuzes maken. Niemand weet hoe de economie er na de corona-crisis uit zal zien dus is het niet verstandig om overhaast te handelen”.

Erik van der Peet is 38 jaar oud en woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Getsewoud in Nieuw-Vennep. Hij begon zijn politieke loopbaan bij het CDA in 2013. Na 4,5 jaar fractie-assistent te zijn geweest is hij sinds 2019 raadslid. In het dagelijks leven is hij adviseur op het gebied van Mobiliteit voor een groot Nederlands ingenieurs- en adviesbureau.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie