Afbeelding
Aart Tóth

PvdA: alsnog 'fietsnietjes' bij entree Polderplein

23 april 2018 om 11:45 lokaal

HOOFDDORP De PvdA-fractie in de gemeenteraad vindt dat de gemeente meer zogeheten fietsnietjes moet plaatsen bij de entree van het Polderplein in het winkelcentrum van Hoofddorp om verrommeling op die plek tegen te gaan. Raadslid Willem Klijn en fractieassistent Wil Landzaat van de PvdA hebben het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

De PvdA stelde al vorig jaar zomer mondelinge vragen over de situatie op het Polderplein. De fietsklemmen op de lokatie waren sterk verouderd en moesten worden vervangen. Het verzoek van de PvdA was om fietsnietjes te plaatsen, omdat je dan je fiets nog met een extra slot kunt vastzetten.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer deed een toezegging en de gemeenteraad kreeg een brief waarin werd gemeld dat de nietjes in het najaar zouden worden geplaatst. Bovendien zou het aantal fietsnietjes worden uitgebreid.

De operatie duurde langer dan verwacht. Pas vorige maand zijn er nietjes geplaatst, maar tot teleurstelling van de PvdA niet bij de ingang van het Polderplein. Er zijn over een afstand van vijftien meter veertig nieuwe nietjes gekomen. De gemeente vindt dat voldoende om verrommeling met rondslingerende fietsen tegen te gaan.

De PvdA is daar niet blij mee. Willem Klijn en Wil Landzaat stellen in hun vragen dat er evengoed nog fietsen worden neergezet bij de ingang van het Polderplein, maar dat deze aan verkeersborden worden vastgemaakt. De PvdA vraagt het college of het met de sociaal-democraten eens is dat de gekozen oplossing niet goed is en of B en W bereid zijn alsnog fietsnietjes te plaatsen op de bewuste lokatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie