Afbeelding
Trudy Witteman

Reünie St. Jozefschool: feest van herkenning

23 april 2018 om 13:32 lokaal

BADHOEVEDORP Wie niet is geweest heeft veel gemist. Daarover zijn de deelnemers aan de reünie van de St. Jozefschool het zaterdag 21 april roerend met elkaar eens. Een feest van herkenning is het geworden. En van afspraken maken.

Natuurlijk zijn er oud-klasgenoten die elkaar na zestig jaar direct herkennen. Maar in veel gevallen hebben de reünisten een 'zetje' nodig. Maar als dan de naam genoemd wordt, dan komen direct de verhalen los. Verhalen over heimelijke verliefdheid, over families, over onderwijzers en onderwijzeressen, over de verzuiling die in de jaren '50 ook Badhoevedorp in een ijzeren greep hield, over wat niet eigenlijk.

Genieten. Pieter de Kool, directeur van de Dr. Plesmanschool – sinds 1966 de nieuwe naam van de St. Jozefschool -  doet dat ook bij het zien van de vrolijke groep. Voor al die oudgedienden stelde hij graag de school beschikbaar. Initiatiefnemer Ton van Scheppingen geniet misschien wel het meest. Blij als hij is dat zijn geboortejaar 1946 zo goed vertegenwoordigd is. En helemáál blij als in een klaslokaal Max Koenen naast hem komt zitten. Net zoals ze vroeger naast elkaar in de klas zaten. En als dan ook nog Elly van Leeuwen vóór het tweetal plaatsneemt, ook net als vroeger, is het feest van herkenning compleet en komen de verhalen los.

Meer nieuws en reacties komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie