Afbeelding
Trudy Witteman

Vele felicitaties voor honderdjarige Bep Beers

23 april 2018 om 15:49 lokaal

VIJFHUIZEN "U heeft hier een mooi koppeltje mensen bij elkaar en wat geweldig dat u op deze manier uw honderdste verjaardag kan vieren." Op deze prachtige 22-ste april is ook loco-burgemeester John Nederstigt met een groot boeket bloemen present om Bep Beers – van Schie te feliciteren met het volmaken van de eeuw.

Zoals te verwachten was is de bijzondere verjaardag van Bep Beers één grote reünie geworden van dankbare familieleden, vrienden en kennissen. Maar bij deze groep blijft het niet. Ook het gemeentebestuur is vertegenwoordigd en de jarige job heeft zelfs een felicitatiebrief van koning Willem-Alexander ontvangen met daarin de beste wensen voor de toekomst. De eeuweling zelf, getooid met een prachtige corsage, straalt en beantwoordt elke felicitatie met een lieve lach en een persoonlijk woordje. Ze wil van Nederstigt alles weten over de ambtsketen. Daarmee is ze bij hem aan het goede adres want met kennis van zaken vertelt Nederstigt haar dat de ambtsketen van Haarlemmermeer een van de oudste exemplaren van Nederland is en dat er na de fusie met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude een geheel nieuwe ambtsketen komt. Nederstigt complimenteert Bep Beers met het feit dat ze op haar honderdste nog zo helder van geest is en noemt het bijzonder dat ze al zeventig jaar aan de IJweg woont.

In een prachtige toespraak laat Cees Könst weten dat hij veel van zijn schoonmoeder geleerd heeft. "Haar geheim is dat ze dingen laat komen zoals ze komen. Ze is wijs en gastvrij, ze eet gezond, houdt niet van kniezen, leest veel en heeft op hoge leeftijd nog de geheimen van de magnetron onder de knie gekregen", prijst hij haar. "En in de oorlog heeft ze een belangrijke daad van verzet gepleegd door een al te opdringerige Duitse soldaat een ferme klap in zijn gezicht te geven." Blijf nog lang bij ons, is zijn wens die hij onder luid applaus uitspreekt waarna de volle zaal van de Poterne voor de kwieke honderdjarige een spontaan 'lang zal ze leven' aanheft.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie