Miranda en Ronald Dekker van Prakkie Hoofddorp nemen een voorproefje bij Peter Gorthuis en zijn bakkerij. De oliebollen zijn weer lekker!
Miranda en Ronald Dekker van Prakkie Hoofddorp nemen een voorproefje bij Peter Gorthuis en zijn bakkerij. De oliebollen zijn weer lekker! pr

1.000 Gorthuis-oliebollen voor gezinnen in financieel zwaar weer

18 december 2020 om 09:32 Overig

HOOFDDORP Bakkerij Gorthuis doneert duizend oliebollen aan Prakkie Hoofddorp, een organisatie die opkomt voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. Peter en Aria Gorthuis gaan oudejaarsdag overuren maken het ‘steunpakket’ te bakken.

Aria: ‘Het einde van het jaar is weer in zicht. Voor velen is oudejaarsavond een avond om gezellig met elkaar een heerlijke oliebol te eten en te proosten op een mooi nieuw jaar. Ook bij bakkerij Gorthuis worden hiervoor alweer vele oliebollen besteld. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en daar wilden wij graag iets aan doen.”

De twee schenken 31 december duizend oliebollen aan de organisatie Prakkie Hoofddorp. Aria: “Ik kwam in contact met oprichtster Miranda. Zij en haar man Ronald delen al enkele maanden onder andere groente en fruit uit aan mensen welke het financieel zwaar hebben. Veel van deze mensen vallen tussen wal en schip omdat ze bijvoorbeeld net teveel verdienen om bij de Voedselbank terecht te kunnen, gelukkig kunnen ze nu bij Prakkie Hoofddorp terecht.”

“Ik vind dit zo’n mooi initiatief, ook omdat wij zelf ook regelmatig iets proberen te doen voor de medemens, zoals jaarlijks de ouderenmiddag.
Toen Miranda vertelde wat zij met Prakkie Hoofddorp, deden hebben wij direct aangeboden om duizend oliebollen te schenken zodat ook deze mensen een heerlijk oudjaarsavond kunnen hebben. Tenslotte verdienen juist deze mensen, die het toch al zo zwaar hebben, het om eventjes in het zonnetje gezet te worden en ook te genieten van een oliebol om dit vervelende jaar uit te zwaaien. Daar helpen wij graag aan mee!”

“Ook hebben wij besloten om wekelijks Prakkie Hoofddorp van brood te voorzien zodat ook in het nieuwe jaar deze mensen niet alleen van groente en fruit kunnen genieten maar ook van een lekker stukje brood. We hopen dat wij een toon hebben kunnen zetten om ook andere ondernemers artikelen, welke zij niet meer kunnen verkopen, te laten doneren aan Prakkie, zodat nog meer mensen geholpen kunnen worden. Echt, de enthousiaste reacties zijn het meer dan waard!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie