Groep 8 met juf Simone, en juf Froukje.
Groep 8 met juf Simone, en juf Froukje. pr

Diner werd lunch, woensdag werd dinsdag: toch kerstfeest op basisschool De Wilgen

22 december 2020 om 10:34 Onderwijs

HOOFDDORP Het leek er heel even op dat er dit jaar geen kerstfeest zou zijn op basisschool De Wilgen. Maar omdenken, daar is de school goed in dus al snel werd gedacht; wat kan er wel om de kinderen een onvergetelijke kerst te bezorgen? En gelijk daarbij; ‘Wie kunnen we helpen in deze rare tijd?’

En zo ontstond er een plan waarbij het woord SAMEN de verbindende factor was. Antoinette Wastell, directeur van basisschool De Wilgen: “Voor velen is dit een moeilijke tijd. Ook voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze krijgen veel mee en we doen elke dag weer ons best om te zorgen dat ze ondanks alles een onbezorgde en veilige tijd hebben op school. Geen kerstdiner was geen optie voor ons, dus we gingen kijken naar op welke manier het feest toch doorgang kon vinden. We wisten dat ook de plaatselijke ondernemers het ontzettend zwaar hebben. Waarom konden we elkaar niet helpen? Alleen samen komen we hier doorheen toch? Met die gedachte zijn we gaan bellen. En met succes! We vonden een aantal plaatselijke ondernemers dat meer dan bereid was om onze kinderen een onvergetelijk kerstdiner te bezorgen. Wij hielpen hen door een grote bestelling te plaatsen en zij hielpen ons aan hele blije kindersnoetjes!”

Maar toen was daar maandag 14 december ineens het bericht dat ook de scholen dicht moesten in verband met de aangekondigde lockdown. “Toen dachten we; het zal toch niet zo zijn dat ons plan alsnog in het water valt”, aldus Antoinette. “Direct namen we contact op met de plaatselijke ondernemers en gelukkig zeiden Bar Bistro Joseph, Pizzeria Amici en het Pannenkoeken Paviljoen dat het gewoon ging lukken. Binnen een paar uur was het geregeld dat de kinderen niet woensdag 16 december een kerstdiner kregen maar dinsdag 15 december een heerlijke kerstlunch. Wat een feest! Even geen zorgen maar gewoon genieten met elkaar. Samen genieten. Daar zijn wij alle betrokkenen ontzettend dankbaar voor.”

Deborah Heilig-Boogert

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie