Afbeelding
Joop Touw

Tender zet beveiligers voor het blok op Schiphol

24 december 2020 om 10:45 Overig

SCHIPHOL Geen nachtdiensten. Of: elke woensdag vrij. Of: vooral in het weekend werken. Beveiligers op Schiphol hebben vaak goede afspraken met hun werkgever over roosters en werktijden. Maar velen van hen zijn in de knel gekomen nu ze zijn overgeplaatst naar een ander beveiligingsbedrijf, dat zich niet houdt aan die oude afspraken. Daardoor moeten ze soms ongewild nachtdiensten draaien of werken op tijden die niet te combineren zijn met hun zorgtaken, dat schrijft Trouw.

Namens zeker veertig beveiligers stapt vakbond CNV Vakmensen nu naar de rechter om af te dwingen dat de beveiligingsbedrijven zich houden aan de regels rond het overnemen van personeel. De bond richt zijn pijlen allereerst op CTSN, een van de vijf beveiligingsbedrijven die op Schiphol actief zijn. “Die solt met beveiligers”, zegt CNV-bestuurder Erik Honkoop, “die lapt alle roosterafspraken aan z’n laars”.

De onrust is het gevolg van de laatste aanbestedingsronde van het beveiligingswerk op Schiphol, eerder dit jaar. Na die tender is dat werk anders verdeeld over de bedrijven die de Schiphol Groep daarvoor inhuurt. Als gevolg daarvan kregen honderden beveiligers in oktober de mededeling dat zij per 3 december overgeplaatst worden van het ene bedrijf naar het andere.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie