De testlocatie bij P4 op Schiphol.
De testlocatie bij P4 op Schiphol. Ton Dijkstra

Testlocatie P4 op Schiphol straks ook in gebruik als vaccinatielocatie

28 december 2020 om 09:03 Corona

HAARLEMMERMEER De GGD Kennemerland start op 18 januari met het vaccineren. Als locatie voor het vaccineren maakt de GGD gebruik van een van de twee testpaviljoens op parkeerterrein P4 op de luchthaven Schiphol. De twee paviljoens zijn nu in gebruik als testlocaties. 

GGD Kennemerland start 18 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Een taak die de GGD met alle partners (gemeenten, zorgorganisaties, huisartsen, landelijke organisaties) snel, zorgvuldig en planmatig vorm gaat geven.

Na het vaccineren van de zorgmedewerkers is de groep 18 tot 60-jarigen aan de beurt om zich te laten vaccineren. De GGD dient verder als vangnet voor andere doelgroepen.

Kwetsbare groepen worden gevaccineerd op de zorglocatie waar zij wonen of indien zij thuis wonen via de huisarts. De actualiteit kan maken dat de fasering of programmering gewijzigd wordt. De vervolgstappen zijn nu nog niet bekend.

START VACCINATIE Zorgmedewerkers van de verpleeghuizen, ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Medewerkers werkzaam in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning (thuiszorg) volgen kort daarna, schrijft GGD Kennemerland op hun site. Dit gebeurt vanaf 4 januari door de werkgever waar zij werkzaam zijn. Op 11 januari wordt bij wijze van proef op drie locaties in Nederland gestart. Regio Kennemerland begint, gelijk met alle andere regio’s, op 18 januari met vaccineren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie