De testlocatie P4 op Schiphol is straks in Haarlemmermeer de vaccinatielocatie voor de eerste groep.
De testlocatie P4 op Schiphol is straks in Haarlemmermeer de vaccinatielocatie voor de eerste groep. Ton Dijkstra

Coronavaccinatie Haarlemmermeer begint op 18 januari

29 december 2020 om 08:58 Corona

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland start 18 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Een taak die de GGD met alle partners, gemeenten, zorgorganisaties, huisartsen, landelijke organisaties, snel, zorgvuldig en planmatig vorm wil gaan geven.

Na het vaccineren van de zorgmedewerkers vaccineert GGD de groep 18 tot 60-jarigen, dit begint waarschijnlijk pas in augustus. De GGD dient verder als vangnet voor andere doelgroepen. Het vaccineren in de 1e fase vindt plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Airport Amsterdam waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst.

Zorgmedewerkers van de verpleeghuizen, ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Medewerkers werkzaam in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg volgen kort daarna. Dit gebeurt vanaf 4 januari door de werkgever waar zij werkzaam zijn. Op 11 januari wordt bij wijze van proef op drie locaties in Nederland gestart. Regio Kennemerland begint, gelijk met alle andere regio’s, op 18 januari met vaccineren.

Nadat alle zorgmedewerkers gevaccineerd zijn, worden kwetsbare groepen gevaccineerd op de zorglocatie waar zij wonen of indien zij thuis wonen via de huisarts. De actualiteit kan maken dat de fasering of programmering gewijzigd wordt. De vervolgstappen zijn nu nog niet bekend.

Voor het inplannen van de afspraken zal vanaf begin januari een landelijk callcenter zijn ingericht. Op dit moment wordt er voor de vaccinaties van zorgprofessionals landelijk uitgegaan van 25 locaties, verspreid over het land.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie